Jáhlová mouka Adveni je z přirozeně bezlepkové plodiny a je používána v řadě tradičních českých pokrmech. Jáhly vznikají loupáním prosa. Semenné slupky prosa jsou pro člověka těžko stravitelné, proto se proso loupe a získávají se z něj asi jeden milimetr velké žluté kuličky, které jsou již snadno stravitelné. Pro naše předky byly velmi častou potravinou. Dodnes se vařené používají v řadě tradičních českých pokrmů – např. v jahelníku (na slano i na sladko), v jahelných škubáncích, jahelné kaši,... Celý popis
Koupit za 38 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Adveni Mouka jáhlová 250g
Doprava:
69 Kč
Skladem
38 Kč
Koupit za 38 Kč
97 %
Mouka jáhlová 250g, Adveni
Doprava:
69 Kč
39 Kč
Koupit za 39 Kč
50 %
Adveni Mouka jáhlová 250 g (Jáhlová mouka 250 g)
Doprava:
80 Kč
Skladem
37 Kč
Koupit za 37 Kč
96 %
Adveni Mouka jáhlová 250g
Doprava:
59 Kč
Skladem
35 Kč
Koupit za 35 Kč
Popis
Jáhlová mouka Adveni je z přirozeně bezlepkové plodiny a je používána v řadě tradičních českých pokrmech.
Jáhly vznikají loupáním prosa. Semenné slupky prosa jsou pro člověka těžko stravitelné, proto se proso loupe a získávají se z něj asi jeden milimetr velké žluté kuličky, které jsou již snadno stravitelné.
Pro naše předky byly velmi častou potravinou. Dodnes se vařené používají v řadě tradičních českých pokrmů – např. v jahelníku (na slano i na sladko), v jahelných škubáncích, jahelné kaši, nebo jako příloha obdobně jako rýže. Právě rýže tradiční jáhly vytlačila a jahelník nahradil rýžový nákyp (na sladko) a rizoto (na slano).
K čemu se hodí:
Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování. Je velmi všestranná:
- vhodná na sladké i slané pečení (výborná ve slaném pečivu, plackách, ale též v buchtách a koláčích)
- na zahušťování polévek a omáček
Jak s ní zacházet:
Jáhly poměrně rychle žluknou, proto by se neměly skladovat příliš dlouho. Při pečení doporučujeme nahradit nejvíc 25 % běžné mouky právě jáhlovou.
Jáhlovou mouku je možné použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI.
Složení:
100 % mletá zrna loupaného prosa
Balení:
250 g
Skladování:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
V naší nabídce naleznete také jiné mouky i další produkty zdravé výživy.
Amarantová mouka 250g Adveni je typická svou výraznou chutí a aroma. Amarantovou mouku lez použít k přípravě různých polévek, omáček, ale i pro sladké či slané pečení.
Jáhly vznikají loupáním prosa. Semenné slupky prosa jsou pro člověka těžko stravitelné, proto se proso loupe a získávají se z něj asi jeden milimetr velké žluté kuličky, které jsou již snadno stravitelné.
Pro naše předky byly velmi častou potravinou. Dodnes se vařené používají v řadě tradičních českých pokrmů – např. v jahelníku (na slano i na sladko), v jahelných škubáncích, jahelné kaši, nebo jako příloha obdobně jako rýže. Právě rýže tradiční jáhly vytlačila a jahelník nahradil rýžový nákyp (na sladko) a rizoto (na slano).
K čemu se hodí:
Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování. Je velmi všestranná:
- vhodná na sladké i slané pečení (výborná ve slaném pečivu, plackách, ale též v buchtách a koláčích)
- na zahušťování polévek a omáček
Jak s ní zacházet:
Jáhly poměrně rychle žluknou, proto by se neměly skladovat příliš dlouho. Při pečení doporučujeme nahradit nejvíc 25 % běžné mouky právě jáhlovou.
Jáhlovou mouku je možné použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI.
Složení:
100 % mletá zrna loupaného prosa
Balení:
250 g
Skladování:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
V naší nabídce naleznete také jiné mouky i další produkty zdravé výživy.
Amarantová mouka 250g Adveni je typická svou výraznou chutí a aroma. Amarantovou mouku lez použít k přípravě různých polévek, omáček, ale i pro sladké či slané pečení.
Parametry
| Výrobce | Adveni Medical |
| Množství | 250 g |
| Druh | jáhlové |