Kmínový olej ( Carum carvi L. ) se získává z vyzrálých a sušených plodů kmínu ,, který je považován za jednu z nejdůležitějších léčivých rostlin. Ačkoli pochází ze Středomoří a severních oblastí Afriky , Toda y, rostlina se vyskytuje prakticky všude. Hlavní složkou oleje je kmínový aldehyd ,, který je zodpovědný za charakteristickou , výraznou vůni – mírně bylinnou a sladkou , a zároveň kořeněnou s jemným nádechem pepře. Určitě si ho zamilují milovníci sofistikovaných a neotřelých vůní.... S vlastnostmi... Celý popis
Koupit za 76 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
86 %
Bilovit Ca RAW ay Esenciální olej - 10 ml
Doprava:
100 Kč
Skladem
76 Kč
Koupit za 76 Kč
Popis
Kmínový olej ( Carum carvi L. ) se získává z vyzrálých a sušených plodů kmínu ,, který je považován za jednu z nejdůležitějších léčivých rostlin. Ačkoli pochází ze Středomoří a severních oblastí Afriky , Toda y, rostlina se vyskytuje prakticky všude. Hlavní složkou oleje je kmínový aldehyd ,, který je zodpovědný za charakteristickou , výraznou vůni – mírně bylinnou a sladkou , a zároveň kořeněnou s jemným nádechem pepře. Určitě si ho zamilují milovníci sofistikovaných a neotřelých vůní.... S vlastnostmi podporujícími zdraví. Kmínový olej – vlastnosti Kmínový olej vykazuje silnou antimikrobiální aktivitu. Četné studie potvrdily, že dokonale bojuje proti bakteriím ( aerobním i anaerobním ) , plísním a kvasinkám – skvěle proto poslouží jako doplňková terapie při Derma tologických problémech. Lze jej použít na drobné rány , malé oděrky a řezné rány. Olej se často používá v profesionální kosmetice pro péči o pleť , parfémech. Má velký význam ve farmaceutickém průmyslu – řeší mnoho žaludečních problémů ( zejména gastrointestinálních ) . Kmínový olej hraje velkou roli v aromaterapii – uklidňuje , zjemňuje a navozuje příjemnou atmosféru. Lze jej použít při masáži nebo koupeli. Je ideální pro inhalaci (, např. pomocí aromaterapeutického krbu nebo difuzéru ) ,, zejména při infekcích horních cest dýchacích nebo rýmě – usnadní dýchání a pomůže odstranit přetrvávající sekrety. Při pravidelném používání zlepšuje kvalitu vzduchu a osvěžuje místnosti – účinně a dlouhodobě. Původ suroviny: Kmín roste divoce v oblastech severní Afriky, Evropy, Asie a Austrálie. INCI: Carum Carvi Seed Oil Účinek: protizánětlivý , tišící bolest , sedativní Vůně: sladká , kořeněná , bylinná Barva: bezbarvá až světle žlutá Poznámka: srdce Doporučené použití: k masáži , do koupele , k inhalaci , v difuzéru Kontraindikace: nepoužívejte v případě jakýchkoli ran nebo podráždění. Nevhodné pro děti , těhotné a kojící ženy. Vhodné oleje: koriandr , fenykl , máta zelená , oregano