Olej z amyrisu se získává z dřeva a menších větviček stromu amyris ( Amyris balsamifera L. ) z čeledi rutaceae ( Rutaceae ) . Trvá až rok, než se dostane do prodeje ,, během kterého olej získá správnou vůni a konzistenci. Vůně je velmi teplá , dřevitá , někdy sladká s cedrovými tóny. Vyznačuje se dlouhou trvanlivostí. Může připomínat aroma santalového oleje ,, ale nejde o stejný produkt. Rozdíly jsou významné , jak ve složení, tak v účinku. Olej z amyrisu – vlastnosti Olej z amyrisu obsahuje sloučeninu... Celý popis
Koupit za 135 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
86 %
Esenciální olej Bilovit Amyris - 10 ml
Doprava:
100 Kč
Skladem
135 Kč
Koupit za 135 Kč
Popis
Olej z amyrisu se získává z dřeva a menších větviček stromu amyris ( Amyris balsamifera L. ) z čeledi rutaceae ( Rutaceae ) . Trvá až rok, než se dostane do prodeje ,, během kterého olej získá správnou vůni a konzistenci. Vůně je velmi teplá , dřevitá , někdy sladká s cedrovými tóny. Vyznačuje se dlouhou trvanlivostí. Může připomínat aroma santalového oleje ,, ale nejde o stejný produkt. Rozdíly jsou významné , jak ve složení, tak v účinku. Olej z amyrisu – vlastnosti Olej z amyrisu obsahuje sloučeninu zvanou elemol (, která tvoří asi 9 % složení ) , a má silné repelentní vlastnosti. Studie potvrdily, že odpuzuje klíšťata a jiný hmyz. Je to skvělá přírodní alternativa k hotovým výrobkům. Olej také obsahuje valerianol ( až do 21 % ,, což je nejvyšší koncentrace hned po oleji z kozlíku lékařského ) ,, který je známý svými uklidňujícími vlastnostmi. Uvolňuje , eliminuje stres a navozuje příjemnou atmosféru. Doporučuje se v aromaterapii , zejména pro lidi, kteří trpí chronickým nervovým napětím a úzkostí. Neexistují žádné kontraindikace pro použití oleje v difuzéru , tradičním aromaterapeutickém krbu nebo při inhalaci. Olej je široce používán při výrobě parfémů , léků , kosmetiky a produktů denní hygieny. Tuto skutečnost můžete snadno využít obohacením svých domácích produktů několika kapkami extraktu – ve správné koncentraci může mít jemný antiseptický, tonizující, adstringentní a kondicionérský účinek na pokožku. A to vše v jedné nenápadné lahvičce. Původ suroviny: Strom Amyris pochází z oblasti Karibského moře. INCI: Amyris Balsamifera Bark Oil Účinek: uklidňující , antispazmodický , repelent proti hmyzu Vůně: dřevitá , zemitá , sladká , připomínající santalové dřevo s nádechem vanilky Barva: světle žlutá až jantarová Poznámka: základ Doporučené použití: pro masáž , pro koupel , pro inhalaci , v difuzéru Kontraindikace: nepoužívejte v případě jakýchkoli ran nebo podráždění. Nevhodné pro těhotné a kojící ženy. Vhodné oleje: bergamot , citronový eukalyptus , manuka , petitgrain