Bergamotový olej je produkt získávaný z plodů bergamotového stromu. Jeho vůně osvěžuje a rozjasňuje mysl, a stimuluje k práci. Olej je vynikající antiseptikum. Má tonizující a dezodorizační účinky. Používá se při léčbě různých infekcí. Výrazně snižuje aktivitu, mimo jiné, herpes viru. Má také vlastnosti zmírňující nervové napětí, emoce a stres, díky čemuž může být užitečný při léčbě depresivních stavů. Dobře působí také při péči o pleť postiženou akné nebo hyperpigmentací. Bergamotový olej - vlastnosti... Celý popis
Koupit za 155 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
86 %
Esenciální olej Bilovit Bergamot - 30 ml
Doprava:
100 Kč
155 Kč
Koupit za 155 Kč
Popis
Bergamotový olej je produkt získávaný z plodů bergamotového stromu. Jeho vůně osvěžuje a rozjasňuje mysl, a stimuluje k práci. Olej je vynikající antiseptikum. Má tonizující a dezodorizační účinky. Používá se při léčbě různých infekcí. Výrazně snižuje aktivitu, mimo jiné, herpes viru. Má také vlastnosti zmírňující nervové napětí, emoce a stres, díky čemuž může být užitečný při léčbě depresivních stavů. Dobře působí také při péči o pleť postiženou akné nebo hyperpigmentací. Bergamotový olej - vlastnosti Esenciální olej z bergamotu se v medicíně používá pro své antibakteriální TiB antifungální, protizánětlivé, analgetické, expektorační a diuretické účinky. Inhalace s tímto olejem jsou účinné při léčbě infekcí plic a horních cest dýchacích. Díky vysokému obsahu antiseptické látky, linalool, lidé trpící seborrhoickou, akné a jinými kožními problémy doporučují bergamotový olej na obličej. Kromě toho, bergamotový olej používaný jako kloktadlo pomáhá bojovat proti infekcím krku a zápachu z úst. Je skvělý pro trávicí systém, stimuluje trávení a podporuje funkci žaludku. Bergamotový olej je bezpečný a přírodní éterický olej, který je skvělý pro podporu zdraví a navození pocitu pohody. Je však důležité si uvědomit, že bergamotový olej při použití na pokožku způsobuje její přecitlivělost na sluneční záření. Z tohoto důvodu, se při používání tohoto produktu vyhýbejte intenzivnímu slunečnímu záření. Bergamotový olej má široké spektrum léčivých účinků a pomáhá bojovat proti nadměrnému pocení, hemoroidům, oparům a bakteriálním a plísňovým infekcím. Je také široce používán v kosmetice, protože má úžasné účinky na pokožku a vlasy, a při pravidelném používání jim dodává vitalitu a přirozený lesk. Doporučuje se pro pleť náchylnou k akné, protože jemně čistí záněty a zabraňuje šíření pupínků. Bergamotový olej používejte v malém množství, přidáním několika kapek do nosného oleje nebo krému. Můžete také přidat trochu oleje do šamponu, který pomůže bojovat proti nadměrné mastnotě a dodá vlasům krásnou vůni. Bergamotový olej používejte pouze zevně, není vhodný k vnitřnímu užití. Může být použit při masážích, inhalacích, obkladech a koupelích – ale nikdy před přímým slunečním zářením! Původ materiálu RAW: Bergamot je rostlina pocházející z Itálie, kde získala své jméno podle města Bergamo. Pěstuje se také v Kostarice, Maroku a na Pobřeží slonoviny. INCI: Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil Účinek: antiseptický, osvěžující, zlepšující náladu, relaxační Vůně: citrusová, v pozadí hořká a květinová, aroma čaje Earl Grey Barva: světle zelená nebo tmavě zelená Poznámka: hlava Doporučené použití: pro masáž, pro inhalace, do koupele, v difuzéru Kontraindikace: Může dráždit citlivou pokožku. Nepoužívejte v případě poranění nebo podráždění. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Má fotosenzibilizující účinek, proto po aplikaci nevystavujte pokožku slunečnímu záření. Vhodné oleje: amyris, levandule, limetka, pačuli