Esenciální olej z cedrového dřeva je produkt, který prospívá vašemu zdraví a pohodě. Ačkoli existuje mnoho druhů cedrových stromů, jedním z nejoblíbenějších druhů používaných v aromaterapii je Cedrus deodara, nebo Himalaya n Cedar. Rostlina má velký kulturní význam a její botanický název odkazuje na slovo devadāru, které znamená „dřevo bohů“. Nejzajímavější je, že, se to nezdá být příliš přehnané. Cedrový olej – vlastnosti Má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti TiB, čistí rány, a zmírňuje... Celý popis
Koupit za 53 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
86 %
Esenciální olej Bilovit Cedrové dřevo - 10 ml
Doprava:
100 Kč
Skladem
53 Kč
Koupit za 53 Kč
Popis
Esenciální olej z cedrového dřeva je produkt, který prospívá vašemu zdraví a pohodě. Ačkoli existuje mnoho druhů cedrových stromů, jedním z nejoblíbenějších druhů používaných v aromaterapii je Cedrus deodara, nebo Himalaya n Cedar. Rostlina má velký kulturní význam a její botanický název odkazuje na slovo devadāru, které znamená „dřevo bohů“. Nejzajímavější je, že, se to nezdá být příliš přehnané. Cedrový olej – vlastnosti Má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti TiB, čistí rány, a zmírňuje bolest a otoky v oblasti pohybového aparátu. Může být použit bodově při léčbě drobných nedokonalostí (jizev, ekzémů), ale má také terapeutický účinek v případě Derma tóz postihujících větší oblasti těla (ekzémů a vyrážek). Zajišťuje čistou a zdravě vypadající pokožku, podporuje růst vlasů a zdravou pokožku hlavy. Cedrový olej je přírodní, bezpečný a ekologický repelent. Ačkoli není účinný proti komárům, odpuzuje jiné obtížné hmyzy – klíšťata, mravence a blechy. Extrakt také pomůže zbavit se krtků, stačí dát několik kapek oleje do skříně. Krásně vonící oblečení bude další výhodou. Samostatnou oblastí, ve které lze pozorovat blahodárné účinky pomerančového oleje, je jeho účinek na pokožku. Masážní oleje, masti a další kosmetické přípravky na bázi pomerančového oleje, díky svým antiseptickým, tonizujícím, hojivým nebo antihistaminovým vlastnostem, pomáhají zastavit svědění a otoky spojené s bodnutími hmyzem, pomáhají v boji proti akné, urychlují hojení ran a jizev. Látky obsažené v oleji výrazně zlepšují stav pokožky, dodávají jí pružnost a barvu, a zároveň redukují vrásky a zabraňují jejich tvorbě. Cedr má teplou, dřevitou, sladkou vůni s jemnou ořechovou notou. Má blahodárný vliv na emoční stav, uklidňuje, snižuje úzkost, zlepšuje kvalitu spánku a prodlužuje dobu nočního odpočinku. K plnému využití potenciálu oleje není potřeba mnoho. Do koupele, na masáž nebo do difuzéru? Možností je mnoho a všechny jsou dobré. Původ suroviny: Cedr pochází z horských oblastí Střední Asie. V současné době, se díky své estetické hodnotě hojně pěstuje po celém světě. INCI: Cedrus Atlantica Wood Oil Účinek: relaxační, tonizující, uklidňující Vůně: dřevitá, sladká, těžká, štiplavá, připomínající naftalín Barva: žlutá Wish až jantarová Poznámka: základ Doporučené použití: pro masáže, pro inhalace, do koupele, v difuzéru Kontraindikace: Jeden z nejbezpečnějších olejů. Nicméně, by neměl být používán těhotnými ženami a dětmi do 6 let. Vhodné oleje: skořicová kůra, cypřiš, santalové dřevo, palo santo