Esenciální olej z červeného pomeranče, stejně jako jiné extrakty tohoto typu, se destiluje lisováním za studena slupek plodů – v tomto případě druhu Citrus sinensis. Název odkazuje na dužinu, která má intenzivní červenou barvu. Ta je způsobena antokyany – antioxidanty, které se přirozeně vyskytují v květinách a plodech (, avšak v citrusových plodech) velmi zřídka. Mimořádná krása však není jedinou výhodou červených pomerančů. Olej z červených pomerančů – vlastnosti Esenciální olej z červených pomerančů... Celý popis
Koupit za 53 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Esenciální olej z červeného pomeranče, stejně jako jiné extrakty tohoto typu, se destiluje lisováním za studena slupek plodů – v tomto případě druhu Citrus sinensis. Název odkazuje na dužinu, která má intenzivní červenou barvu. Ta je způsobena antokyany – antioxidanty, které se přirozeně vyskytují v květinách a plodech (, avšak v citrusových plodech) velmi zřídka. Mimořádná krása však není jedinou výhodou červených pomerančů. Olej z červených pomerančů – vlastnosti Esenciální olej z červených pomerančů obsahuje ve svém složení hlavně limonen – chemickou látku, která je zodpovědná nejen za jeho vlastnosti, ale také za jeho charakteristickou vůni. Produkt vykazuje antibakteriální a antiseptické účinky, které inhibují růst některých druhů plísní a bakterií a chrání rány před infekcí. Působí proti zánětům, které, jak je dobře známo, jsou důležitým prvkem při vzniku mnoha nemocí. Esenciální olej z červeného pomeranče je vynikající volbou pro milovníky domácího wellness. Lze jej použít při relaxační koupeli nebo terapeutické masáži. Pomáhá odstraňovat nečistoty a toxiny z těla, uvolňuje napjaté a přepracované svaly a tonizuje pokožku. Esenciální olej z červeného pomeranče bojuje proti špatné náladě a depresivním stavům, uvolňuje napětí. Vůně je sladká, svěží, intenzivně ovocná a mírně nakyslá, což je často považováno za výhodu, protože podtrhuje povahu oleje. Vůně, ačkoli je pro člověka velmi příjemná, účinně odpuzuje obtížný hmyz (zejména komáry a mouchy). Extrakt lze použít k účinnému čištění povrchů a zároveň dodává místnostem krásnou vůni. Původ suroviny RAW: Čínský pomerančovník pochází z jižní Číny. Pěstuje se také v severovýchodní Indii a tropických oblastech Jižní Ameriky. INCI: Citrus Sinensis Oil Účinky: antiseptické, relaxační, sedativní Vůně: svěží, sladká, citrusová, charakteristická pro pomeranč Barva: žlutá Wish oranžová až tmavě oranžová Poznámka: vysoká Doporučené použití: pro masáže, do koupele, v obkladech, v difuzéru, v sauně Kontraindikace: Stejně jako všechny citrusové oleje, má fotosenzibilizační účinek, proto po aplikaci nevystavujte pokožku slunečnímu záření. Po otevření spotřebujte do 12 měsíců. Vhodné oleje: kafrový olej, citronelový olej, citronový olej, geraniový olej, eukalyptový olej, levandulový olej, citronová tráva, meduňkový olej, ylangový olej, mátový olej