Esenciální olej z kmínu se získává z sušených a drcených semen rostliny cuminum cyminum. Díky vhodným metodám sklizně a výroby (parní destilace), extrakt obsahuje mnoho cenných vlastností rostliny – byť v koncentrované (a tudíž velmi účinné) formě. Zatímco jako koření je dobře známý, existence éterického oleje již – bohužel – není tak zřejmá. Kmínový olej – vlastnosti Kmín má bohaté složení, ale hlavní chemickou látkou je kmínový aldehyd. Má zahřívací účinky a poskytuje úlevu od bolesti svalů a... Celý popis

Koupit za 76 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Esenciální olej z kmínu se získává z sušených a drcených semen rostliny cuminum cyminum. Díky vhodným metodám sklizně a výroby (parní destilace), extrakt obsahuje mnoho cenných vlastností rostliny – byť v koncentrované (a tudíž velmi účinné) formě. Zatímco jako koření je dobře známý, existence éterického oleje již – bohužel – není tak zřejmá. Kmínový olej – vlastnosti Kmín má bohaté složení, ale hlavní chemickou látkou je kmínový aldehyd. Má zahřívací účinky a poskytuje úlevu od bolesti svalů a kloubů. Vyznačuje se silnou antimikrobiální aktivitou, pomáhá při léčbě infekcí dýchacích cest (při vdechování) a kožních infekcí (zejména plísňového původu). Lze jej použít na drobné rány a oděrky, k očištění a podpoře hojivého procesu. V kombinaci s jemnou masáží břicha, může přirozeně vyřešit opakující se zažívací potíže (, jako jsou kolika nebo nadýmání). Produkt se také používá v kosmetice – jako přísada do čistících masek nebo domácího adstringentního tonika. Rozjasňuje pleť, redukuje pigmentové skvrny a zlepšuje tón pleti. Má jedinečnou vůni – je teplá, kořeněná, mírně zemitá a ořechová, kterou mnozí považují za smyslnou. Často se používá při nervových poruchách – snižuje úzkost a stres a navrací klid. Podporuje zdravý spánek a může zmírnit opakující se bolesti hlavy. Dobře se mísí s kořeněnými aromatickými oleji, ale měl by se používat s mírou – může snadno přebít jakoukoli vůni. Původ suroviny RAW: Kmín, známý také jako římský kmín, je druh jednoleté rostliny. Přírodně se vyskytoval v oblasti Středozemního moře. V současné době se kmín pěstuje pouze jako plodina. INCI: Cuminum Cyminum Seed Oil. Účinek: protizánětlivý, podporuje trávení, analgetický Vůně: kořeněná, mužská, smyslná, zemitá Barva: žlutá, zlatá Poznámka: základní Doporučené použití: pro masáže, pro inhalaci, do koupele, v difuzéru Kontraindikace: může dráždit citlivou pokožku. Při prvním použití proveďte test na malé ploše. Nevhodné pro těhotné ženy a děti do 6 let. Vhodné oleje: koriandr, fenykl, máta peprná, zimolez
Zobrazit více