Olej May chang se vyrábí z plodů tropického stromu Litsea cubeba, který patří do čeledi Lauraceae. Rostlina pochází z Číny, ale vyskytuje se i v dalších asijských zemích (, včetně Indonésie a Tchaj-wanu). Díky svým pozoruhodným vlastnostem je, may chang nazýván „olejem míru“. Vyznačuje se lehkou, svěží, ale sladkou a hřejivou vůní s jemnými pižmovými tóny. Může připomínat citronovou trávu, ale je o něco jemnější, a také komplexnější. Olej May Chang – vlastnosti Hlavní složkou oleje je citral (až... Celý popis

Koupit za 116 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Olej May chang se vyrábí z plodů tropického stromu Litsea cubeba, který patří do čeledi Lauraceae. Rostlina pochází z Číny, ale vyskytuje se i v dalších asijských zemích (, včetně Indonésie a Tchaj-wanu). Díky svým pozoruhodným vlastnostem je, may chang nazýván „olejem míru“. Vyznačuje se lehkou, svěží, ale sladkou a hřejivou vůní s jemnými pižmovými tóny. Může připomínat citronovou trávu, ale je o něco jemnější, a také komplexnější. Olej May Chang – vlastnosti Hlavní složkou oleje je citral (až 85%), který je zodpovědný za antimikrobiální vlastnosti – dokonale bojuje s bakteriemi. Má protizánětlivé a antiseptické vlastnosti, které ocení každý, kdo má smíšenou, mastnou nebo akné (nebo jakkoli problematickou) pleť. Dokonale čistí, tonizuje a reguluje tvorbu mazu, aniž by pleť vysušoval. Olej z May chang může zmírnit kašel a ulevit od příznaků mírných infekcí (, jako je nachlazení) – alespoň těch respiračních – uvolňuje dýchání, osvěžuje a dodává energii. Při aplikaci na bolavé svaly, přináší pocit jemného, ale příjemného ochlazení, zmírňuje bolest a odstraňuje napětí. May chang používaný v aromaterapii má skvělé účinky – zlepšuje náladu a pohodu, bojuje proti depresivním stavům, a dodává energii. Lze jej použít při koupeli nebo masáži, ale dobře působí i při inhalaci. May chang je často vybírán pro své vonné vlastnosti. Stojí za to si zapamatovat, že nejen maskuje, ale také neutralizuje nepříjemné pachy. Původ materiálu RAW: Rostlina pochází z oblasti Jihočínského moře. Je široce rozšířen na mnoha místech s podobným podnebím. INCI: Litsea Cubeba Fruit Oil Účinek: antiseptický, protizánětlivý, analgetický, antidepresivní Vůně: ostrá s celou škálou citrusových vůní Barva: žlutá Poznámka: srdce Doporučené použití: pro masáže, do koupele, k inhalaci, v difuzéru Kontraindikace: nepoužívejte v případě jakýchkoli ran nebo podráždění. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Vhodné oleje: pelargonie, levandule, neroli, ylang ylang
Zobrazit více