Esenciální olej ze skořicových listů se získává z odrůdy skořicovníku – cinnamomum verum ,, který se přirozeně vyskytuje v oblastech s tropickým podnebím. Vhodně vybrané listy se sklízejí a podrobuje se parní destilaci , a extrahovaný olej tvoří pouze 1 % sušiny suroviny. Co je dobré vědět o vlastnostech oleje ze skořicových listů? Olej ze skořicových listů – vlastnosti Esenciální olej ze skořicových listů je komplexní produkt – dosud bylo v jeho složení identifikováno více než 47 účinných látek,... Celý popis
Koupit za 45 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Esenciální olej ze skořicových listů se získává z odrůdy skořicovníku – cinnamomum verum ,, který se přirozeně vyskytuje v oblastech s tropickým podnebím. Vhodně vybrané listy se sklízejí a podrobuje se parní destilaci , a extrahovaný olej tvoří pouze 1 % sušiny suroviny. Co je dobré vědět o vlastnostech oleje ze skořicových listů? Olej ze skořicových listů – vlastnosti Esenciální olej ze skořicových listů je komplexní produkt – dosud bylo v jeho složení identifikováno více než 47 účinných látek, které jsou zodpovědné za mnoho zdraví prospěšných funkcí. Olej má protizánětlivé , analgetické a TiB baktericidní účinky. Stimuluje krevní a lymfatický oběh , podporuje redukci celulitidy a tukové tkáně , a může také eliminovat problém opakovaných otoků. Produkt příjemně zahřívá a je ideální pro terapeutické masáže. Při lokální aplikaci zmenšuje póry, zabraňuje zabarvení a podle současných poznatků se také předpokládá, že olej z listů skořice může podporovat růst vlasů a zlepšovat jejich stav. Má intenzivní , hlubokou , kořeněnou vůni. Zlepšuje náladu , uvolňuje a čistí vzduch. Dokonalé eliminuje únavu a podporuje mozkovou činnost ( týkající se koncentrace a paměťových procesů ) . Osvědčí se v obdobích zvýšeného stresu – lze jej použít v difuzéru , krbu , i při zahřívacích , relaxačních nebo terapeutických koupelích. Původ suroviny: Cejlonská skořice je druh stromu, který se přirozeně vyskytuje v tropických oblastech , včetně Srí Lanky a Barmy. V současné době se pěstuje v Asii, Africe a Jižní Americe. INCI: Cinnamomum Zeylanicum Leaf Oil Účinek: antiseptický , antioxidační , osvěžující , uklidňující Vůně: pepřová , zemitá , kořeněná , bylinná Barva: žlutá , hnědá Poznámka: srdce Doporučené použití: k masáži , k inhalaci , do koupele , v difuzéru Kontraindikace: může dráždit citlivou pokožku. Při prvním použití proveďte lokální test. Nevhodné pro těhotné ženy a děti do 6 let. Vhodné oleje: hřebíček , zázvor , petitgrain , calamus