BIO ricinový olej 250 ml za studena lisovaný, nerafinovaný Terapeutická kvalita Neobsahuje hexan. Pro zajištění dobrého zabezpečení výrobku během přepravy je pumpa součástí láhve samostatně. Ricinový olej, ricinový olej (lat. Oleum Ricini, Oleum Palmae Christi) – rostlinný olej, získaný ze semen trvalky – řeřichy obecné lisováním oleje za studena a vařením s vodou. Takové jednání umožňuje rozklad toxického toxoalbuminu – ricinu, jehož přítomnost v semenech způsobuje, že jejich užívání může... Celý popis
Koupit za 189 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
BIO ricinový olej
250 ml
za studena lisovaný, nerafinovaný
Terapeutická kvalita
Neobsahuje hexan.
Pro zajištění dobrého zabezpečení výrobku během přepravy je pumpa součástí láhve samostatně.
Ricinový olej, ricinový olej (lat. Oleum Ricini, Oleum Palmae Christi) – rostlinný olej, získaný ze semen trvalky – řeřichy obecné lisováním oleje za studena a vařením s vodou. Takové jednání umožňuje rozklad toxického toxoalbuminu – ricinu, jehož přítomnost v semenech způsobuje, že jejich užívání může vyvolat smrtelnou otravu. Hlavní (cca. 80%) součástí ricinového oleje je 18-uhlíkový monoglycerid kyseliny ricinolové. Jeho složení obsahuje také menší množství glyceridů kyselin olejových, linolové a dalších.
Používá se v kosmetice jako kondicionér pro suché vlasy. Pomáhá při obnově křehkého a vypadávajícího obočí, řas, nehtů a pokožky kolem nich. Je častou složkou tzv. domácích kondicionérů.
Používá se v léčitelství jako projímadlo. Za takový účinek je zodpovědná obsažená kyselina ricinolová, která po uvolnění (pod vlivem trávicích enzymů) z glyceridů reaguje s ionty sodíku obsaženými ve střevě (Na+). Vytváří se tak sodné mýdlo z kyseliny ricinolové, které dráždí sliznici tenkého střeva, což stimuluje jeho peristaltiku. Ricinový olej se používá v dávce 1-2 polévkových lžic.
Upozornění: Ricinový olej se nesmí používat během těhotenství, protože může způsobit komplikace během těhotenství a potratu.
Produkt je certifikovaný BIO a vyrobený z suroviny pocházející z Indie.
250 ml
za studena lisovaný, nerafinovaný
Terapeutická kvalita
Neobsahuje hexan.
Pro zajištění dobrého zabezpečení výrobku během přepravy je pumpa součástí láhve samostatně.
Ricinový olej, ricinový olej (lat. Oleum Ricini, Oleum Palmae Christi) – rostlinný olej, získaný ze semen trvalky – řeřichy obecné lisováním oleje za studena a vařením s vodou. Takové jednání umožňuje rozklad toxického toxoalbuminu – ricinu, jehož přítomnost v semenech způsobuje, že jejich užívání může vyvolat smrtelnou otravu. Hlavní (cca. 80%) součástí ricinového oleje je 18-uhlíkový monoglycerid kyseliny ricinolové. Jeho složení obsahuje také menší množství glyceridů kyselin olejových, linolové a dalších.
Používá se v kosmetice jako kondicionér pro suché vlasy. Pomáhá při obnově křehkého a vypadávajícího obočí, řas, nehtů a pokožky kolem nich. Je častou složkou tzv. domácích kondicionérů.
Používá se v léčitelství jako projímadlo. Za takový účinek je zodpovědná obsažená kyselina ricinolová, která po uvolnění (pod vlivem trávicích enzymů) z glyceridů reaguje s ionty sodíku obsaženými ve střevě (Na+). Vytváří se tak sodné mýdlo z kyseliny ricinolové, které dráždí sliznici tenkého střeva, což stimuluje jeho peristaltiku. Ricinový olej se používá v dávce 1-2 polévkových lžic.
Upozornění: Ricinový olej se nesmí používat během těhotenství, protože může způsobit komplikace během těhotenství a potratu.
Produkt je certifikovaný BIO a vyrobený z suroviny pocházející z Indie.
Parametry
| Objem | 250.0 ml |
| Konzistence | tekutá |
| Typ produktu | oleje |
| Typ vlasů | pro suché vlasy |
| Typ péče | bezoplachová |
| Hlavní účinná technologie | olejová péče |
| Hlavní účel použití | pro hydrataci a výživu |
| Bio | ano |
| Oblast působení | na vlasové vlákno |