Tato brazilská káva pochází z oblasti kolem města Guaxupé, která se nachází v jiho-západní části státu Minas Gerais s celkovou rozlohou necelých 300 km čtverečních. Najdeme ji asi 280 km severně od Sao Paula. Zdrojem obživy je v této oblasti především pěstování kávy. Něco málo z historie pěstování kávy v Brazílii Na počátku dnešní kávové velmoci stál kdysi jediný člověk. Byl to portugalský voják Francisco de Mello Palheta, který do Brazílie propašoval kávu z Francouzské Guinei. Tehdy se psal rok... Celý popis
Koupit za 239 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
BotaCoffee Brazil Santos 17/18 from Guaxupe 250 g
Doprava:
79 Kč
Skladem
239 Kč
Koupit za 239 Kč
BotaCoffee Brazil Santos 17/18 from Guaxupe 250g
Doprava:
69 Kč
Skladem
229 Kč
Koupit za 229 Kč
BotaCoffee Brazil Santos 17/18 from Guaxupe Velikost balení: 250 g, Zrnkovou nebo mletou?: Zrnková káva
Doprava:
69 Kč
Skladem
229 Kč
Koupit za 229 Kč
Popis
Tato brazilská káva pochází z oblasti kolem města Guaxupé, která se nachází v jiho-západní části státu Minas Gerais s celkovou rozlohou necelých 300 km čtverečních. Najdeme ji asi 280 km severně od Sao Paula. Zdrojem obživy je v této oblasti především pěstování kávy.
Něco málo z historie pěstování kávy v Brazílii
Na počátku dnešní kávové velmoci stál kdysi jediný člověk. Byl to portugalský voják Francisco de Mello Palheta, který do Brazílie propašoval kávu z Francouzské Guinei. Tehdy se psal rok 1727 a pozvolna tím začalo Brazilské kávové dobrodružství. Tehdy jistě Palheta netušil, že Brazílie bude jednou největší kávovou velmocí a zcela jistě netušil, že espressu, jak ho známe, bude propůjčena charakteristická chuť zvláště díky brazilské kávě.
Obecné informace o Brazilských kávách
Jelikož Brazílie svou obrovskou rozlohou zabírá tři klimatická pásma (mírné, subtropické a tropické), je zde opravdu mnoho prostoru pro pěstování kávy. Je zajímavé, že zatímco špičkové středoamerické kávy se produkují ve velkých nadmořských výškách, u Brazílie tomu tak úplně není. Značná část kávy se zde pěstuje v oblastech ležících v 600-1200 m.n.m. Právě nižší nadmořská výška se ve výsledném šálku projevuje menší aciditou, a když k tomu přidáme slušnou produkci cremy a příjemně sladký chuťový profil, pochopíte, proč je tak oblíbená. Stejně jako v espressu, do kterého neodmyslitelně patří, najde své místo prakticky v každém způsobu přípravy kávy.
Screen značí velikost zrna, kdy mezi naprostou špičku patří velikosti 17/18 a 19. Velikost zrna je důležitým měřítkem kvality, protože chuťově jsou nejlepší dozrálá a tudíž i větší zrna. Doporučujeme na espresso.
Množství: 250g
Odrůda: 100% Arabica
Vůně před zalitím: Sladká, karamelová, harmonická.
Vůně po zalití: Jemně sladká, pražené oříšky.
Chuť: Sladká, jemná, medová, mléčná čokoláda, velice příjemná a harmonická, minimální acidita.
Dochuť: Lehce oříšková, smetanová, sladká.
Něco málo z historie pěstování kávy v Brazílii
Na počátku dnešní kávové velmoci stál kdysi jediný člověk. Byl to portugalský voják Francisco de Mello Palheta, který do Brazílie propašoval kávu z Francouzské Guinei. Tehdy se psal rok 1727 a pozvolna tím začalo Brazilské kávové dobrodružství. Tehdy jistě Palheta netušil, že Brazílie bude jednou největší kávovou velmocí a zcela jistě netušil, že espressu, jak ho známe, bude propůjčena charakteristická chuť zvláště díky brazilské kávě.
Obecné informace o Brazilských kávách
Jelikož Brazílie svou obrovskou rozlohou zabírá tři klimatická pásma (mírné, subtropické a tropické), je zde opravdu mnoho prostoru pro pěstování kávy. Je zajímavé, že zatímco špičkové středoamerické kávy se produkují ve velkých nadmořských výškách, u Brazílie tomu tak úplně není. Značná část kávy se zde pěstuje v oblastech ležících v 600-1200 m.n.m. Právě nižší nadmořská výška se ve výsledném šálku projevuje menší aciditou, a když k tomu přidáme slušnou produkci cremy a příjemně sladký chuťový profil, pochopíte, proč je tak oblíbená. Stejně jako v espressu, do kterého neodmyslitelně patří, najde své místo prakticky v každém způsobu přípravy kávy.
Screen značí velikost zrna, kdy mezi naprostou špičku patří velikosti 17/18 a 19. Velikost zrna je důležitým měřítkem kvality, protože chuťově jsou nejlepší dozrálá a tudíž i větší zrna. Doporučujeme na espresso.
Množství: 250g
Odrůda: 100% Arabica
Vůně před zalitím: Sladká, karamelová, harmonická.
Vůně po zalití: Jemně sladká, pražené oříšky.
Chuť: Sladká, jemná, medová, mléčná čokoláda, velice příjemná a harmonická, minimální acidita.
Dochuť: Lehce oříšková, smetanová, sladká.
Parametry
Výrobce | Bota Coffee |
Hmotnost | 250 g |
Složení kávy | arabika |
Země původu | Brazílie |
Chuť kávy | karamelová |
Stupeň pražení | střední |
Kyselost | 1/3 Nízká |
Odrůda | Arabica |
Sladkost | 2/3 Střední |
Hořkost | 1/3 Nízká |
Metoda zpracování | natural |