O kávě a jejím původu Etiopie leží ve východní Africe a je považována za kolébku kávy. Často se uvádí, že slovo "káva" je přímo odvozeno od provincie Kaffa, kde se káva začala poprvé pěstovat. Českáva Etiopie Sidamo je velmi ovocná a květinová 100% Arabika pocházející z oblasti Sidamo na jihozápadě Etiopie. Zde se káva pěstuje v nadmořských výškách okolo 1600 - 1900 m.n.m. a má díky tomu ovocnější tóny, které jsou pro tyto kávy specifické. Káva je v kvalitě Grade 2 (z 1-5), což u etiopských kávy... Celý popis
Koupit za 380 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Českáva Etiopie 500 gramů
Doprava:
100 Kč
Skladem
380 Kč
Koupit za 380 Kč
Popis
O kávě a jejím původu
Etiopie leží ve východní Africe a je považována za kolébku kávy. Často se uvádí, že slovo "káva" je přímo odvozeno od provincie Kaffa, kde se káva začala poprvé pěstovat. Českáva Etiopie Sidamo je velmi ovocná a květinová 100% Arabika pocházející z oblasti Sidamo na jihozápadě Etiopie. Zde se káva pěstuje v nadmořských výškách okolo 1600 - 1900 m.n.m. a má díky tomu ovocnější tóny, které jsou pro tyto kávy specifické. Káva je v kvalitě Grade 2 (z 1-5), což u etiopských kávy znamená, že má povolena 4 až 12 defektní zrna ve 300 gramovém vzorku zelené kávy.
Doporučená příprava kávy
Tuto kávu doporučujeme na všechny způsoby přípravy vyjma mléčných specialit. Připravené espresso bude mít středně silné tělo, střední aciditu s tóny citrusů. Filtrované kávy budou mít lehké tělo s lehkými ovocnými a květinovými tóny.
Etiopie leží ve východní Africe a je považována za kolébku kávy. Často se uvádí, že slovo "káva" je přímo odvozeno od provincie Kaffa, kde se káva začala poprvé pěstovat. Českáva Etiopie Sidamo je velmi ovocná a květinová 100% Arabika pocházející z oblasti Sidamo na jihozápadě Etiopie. Zde se káva pěstuje v nadmořských výškách okolo 1600 - 1900 m.n.m. a má díky tomu ovocnější tóny, které jsou pro tyto kávy specifické. Káva je v kvalitě Grade 2 (z 1-5), což u etiopských kávy znamená, že má povolena 4 až 12 defektní zrna ve 300 gramovém vzorku zelené kávy.
Doporučená příprava kávy
Tuto kávu doporučujeme na všechny způsoby přípravy vyjma mléčných specialit. Připravené espresso bude mít středně silné tělo, střední aciditu s tóny citrusů. Filtrované kávy budou mít lehké tělo s lehkými ovocnými a květinovými tóny.
Parametry
Výrobce | Českáva |
Hmotnost | 500 g |
Složení kávy | arabika |
Země původu | Etiopie |
Kyselost | Vyšší |
Odrůda | 100% Arabika |
Hořkost | Nižší |
Způsob přípravy | do chemexu |