Kniha se podrobně věnuje zpracování a konzervaci ovoce a zeleniny v domácích podmínkách. Zaměřuje se na způsoby, jak lze rychle, šetrně a ekonomicky zpracovat přebytek zahradní produkce, jak prodloužit trvanlivost, svěžest a nutriční hodnotu rychle se kazících plodů téměř až do nové sklizně. Do detailu se seznámíte s přípravou nálevů kompotů a sterilované zeleniny, se zvláštními sterilizačními režimy pro jednotlivé druhy ovoce a zeleniny. Autor fundovaně pojednává také o chemickém složení poživatin... Celý popis
Koupit za 75 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Zavařování a konzervace - Jan Jílek
Doprava:
69 Kč
Skladem
75 Kč
Koupit za 75 Kč
Učebnice zavařování a konzervace
Doprava:
63 Kč
66 Kč
Koupit za 66 Kč
Učebnice zavařování a konzervace
Doprava:
54 Kč
66 Kč
Koupit za 66 Kč
Učebnice zavařování a konzervace - Jan Jílek
Doprava:
72 Kč
Skladem
62 Kč
Koupit za 62 Kč
Popis
Kniha se podrobně věnuje zpracování a konzervaci ovoce a zeleniny v domácích podmínkách. Zaměřuje se na způsoby, jak lze rychle, šetrně a ekonomicky zpracovat přebytek zahradní produkce, jak prodloužit trvanlivost, svěžest a nutriční hodnotu rychle se kazících plodů téměř až do nové sklizně. Do detailu se seznámíte s přípravou nálevů kompotů a sterilované zeleniny, se zvláštními sterilizačními režimy pro jednotlivé druhy ovoce a zeleniny. Autor fundovaně pojednává také o chemickém složení poživatin a jejich významu pro výživu lidského organizmu, popisuje změny jejich chemického složení během zrání a skladování a taktéž upozorňuje na řadu vnějších vlivů, které mají pro uchování kvalitativních vlastností konzervovaných plodů klíčový význam.
Vhodné i pro diabetiky
Vhodné i pro diabetiky
Parametry
Autor | Jan Jílek |
Jazyk | české |
Rok vydání | 2001 |
Výrobce | Fontána |
Počet stran | 232 |