Vybalancovaná, voňavá káva v limitované edici, kterou jen tak neseženete. Díky spojení s kvalitním rumem má bohaté aroma s tóny čokolády a vaječného likéru, který provoní celý váš byt a navodí pohodovou atmosféru. Je to víc než jen káva - je to váš nový každodenní rituál. Chuťový profil  Plné tělo, pralinky a vaječný likér Země původu  Papua Nová Guinea - oblast Waghi Valley, Western Highland Province Producent  Carpenters Estates - certifikace Estáte Nadmořská výška  1400 - 1450 m n.m. Odrůda  Typica,... Celý popis

Koupit za 629 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Vybalancovaná, voňavá káva v limitované edici, kterou jen tak neseženete. Díky spojení s kvalitním rumem má bohaté aroma s tóny čokolády a vaječného likéru, který provoní celý váš byt a navodí pohodovou atmosféru. Je to víc než jen káva - je to váš nový každodenní rituál.

Chuťový profil  Plné tělo, pralinky a vaječný likér

Země původu  Papua Nová Guinea - oblast Waghi Valley, Western Highland Province

Producent  Carpenters Estates - certifikace Estáte

Nadmořská výška  1400 - 1450 m n.m.

Odrůda  Typica, Arusha

Způsob zpracování  Promyté s tradiční fermentací za pomocí horské vody a následné sušení na stolech

Období sklizní  duben - září

Slovo pražiče Davida

„Ladil jsem ji půl roku, než jsem našel ideální kávu pro toto použití a vychytal balanc mezi množstvím alkoholu a délkou fermentace, až vznikla tato jedinečná limitka.
Použil jsem promytou a námi velmi oblíbenou kávu z Papuy N.G., která pochází z plantáží Sigri v údolí Waghi Valley. Najdete ji na našem e-shopu.
Po lehkém prohřátí v pražícím stroji, aby káva mohla absorbovat co nejvíce rumového aroma, jsem ji zalil kvalitním venezuelským rumem a v uzavřené nádobě bez přístupu kyslíku nechal 24 h odpočívat. Poté jsem ji upražil standardním způsobem na střední stupeň, abych v kávě rozvinul její chuťový potenciál a dal vyniknout rumovým tónům.
Pokud máte rádi domácí vaječný likér a kávu pijete nejčastěji v podobě cappuccina, bude to ideální volba pro vás.“

Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží?

Zrnkovou kávu pražíme každý týden. Balíme ji do recyklovatelných plastových sáčků se zipem a jednocestným ventilem. Ten umožňuje vytlačit ze sáčků vzduch a zabraňuje tak kávě oxidovat. Kávu doporučujeme spotřebovat do 3 měsíců od data pražení. Sáček otevřete až těsně před přípravou, poté ho pomocí zipu znovu pečlivě uzavřete. Skladujte v pokojové teplotě.
V případě, že si zvolíte doručení do Zásilkovny nebo kurýrem na adresu, pošleme vám zrnka ještě v přepravním kartonovém obalu.

O pražírně kávy Mohaji

Pražíme pro vás od roku 2015, kdy se v jeden okamžik sešli Monika, Hanz a Jirka se stejným nápadem "pojďme dělat dobrou kávu“. Dnes vedou pražírnu David s Jirkou, které skvěle doplňuje Katka a zbytek týmu.
O každé zrnko u nás v Kostelci nad Labem pečujeme s maximální pozorností, abyste si i vy svou kávovou chvilku užili s chutí a radostí.
Zobrazit více

Parametry

Země původu Papua N. Guinea
Kyselost Nízká