Savoiardi jak už samotný název těchto dlouhých piškotů napovídá, pocházejí ze Savojska v italském Piemontu. Výborně chutnají namočené v mléce nebo v kávě, rovněž se podávají navrstvené s různými krémy. Nejlépe je využijeme jako základní surovinu do tiramisu nebo na výrobu dortů, vrstvených dezertů nebo jako ozdobu pohárů či pudinků. TRVANLIVÉ PEČIVO Složení: Pšeničná mouka, cukr, vejce 20%, kypřící látky (hydrogenuhličitan sodný, uhličitany amonné), glukózový sirup, přírodní aroma, jedlá sůl. Alergenní... Celý popis

Koupit za 75 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Savoiardi jak už samotný název těchto dlouhých piškotů napovídá, pocházejí ze Savojska v italském Piemontu.
Výborně chutnají namočené v mléce nebo v kávě, rovněž se podávají navrstvené s různými krémy. Nejlépe je využijeme jako základní surovinu do tiramisu nebo na výrobu dortů, vrstvených dezertů nebo jako ozdobu pohárů či pudinků. TRVANLIVÉ PEČIVO
Složení: Pšeničná mouka, cukr, vejce 20%, kypřící látky (hydrogenuhličitan sodný, uhličitany amonné), glukózový sirup, přírodní aroma, jedlá sůl.
Alergenní informace: Obsahuje lepek a vejce. Může obsahovat stopy mléčných derivátů a sóji. 
Výživové údaje ve 100g:
Energetická hodnota: 1553 kJ/366 kcal

Tuky: 3g 
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,8g 

Sacharidy: 76g
-  z toho cukry: 40g

Bílkoviny: 8g
Sůl: 0,25g

Země původu: Itálie
Tiramisu. Slovo tiramisù vzniklo z italského tirami su, což znamená vytáhni mě. Dezert dostal tento název proto, že Vás jednoduše postaví na nohy.
RECEPT NA TIRAMISÚ: pro 6-8 osob
400 g dlouhých cukrářských piškotů savoiardi
5 vajec
5 lžic cukru krupice
500g smetanového krému mascarpone
2 velké šálky studené silné černé kávy
Amaretto nebo jiný likér
Práškové kakao

Nejdříve si připravíme krém z mascarpone. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Do pěny lehce vmícháme mascarpone, přidáme ušlehané bílky, a tím máme náplň hotovou.
Studenou kávu si nalijeme do polévkového talíře, přidáme amaretto dle chuti a zamícháme. Vezmeme si piškot, který jen do půlky lehce ponoříme do kávy a narovnáme do obdélníkové mísy. Tímto způsobem zaplníme celou mísu a na vrstvu piškotů rozetřeme krém. Vrstvy opakujeme dokud není miska zaplněná, poslední vrstvu však tvoří krém, který hustě posypeme kakaem. Nakonec vložíme do ledničky a necháme uležet do druhého dne, pro nedočkavé mlsouny můžeme tiramisú podávat již za čtyři hodiny.
Zobrazit více