Představ si, že vaření je jako malá dobrodružná expedice do světa chutí. Aby tvé pokrmy oslnily, potřebuješ to nejlepší vybavení. Kampotský pepř je jako diamant mezi kameny - pěstovaný v exotické Kambodži pod dohledem místních farmářů, kteří svou láskou k zemi vytvářejí pepř, který je jako šampaňské mezi víny. Jeho jemná chuť s lehkým nádechem mořského vzduchu ti otevře nové dimenze ve vaření. A nejen to - podporuješ férový obchod a udržitelnost, protože každá kulička pepře přináší lékařskou péči... Celý popis

Koupit za 280 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Představ si, že vaření je jako malá dobrodružná expedice do světa chutí. Aby tvé pokrmy oslnily, potřebuješ to nejlepší vybavení. Kampotský pepř je jako diamant mezi kameny - pěstovaný v exotické Kambodži pod dohledem místních farmářů, kteří svou láskou k zemi vytvářejí pepř, který je jako šampaňské mezi víny. Jeho jemná chuť s lehkým nádechem mořského vzduchu ti otevře nové dimenze ve vaření. A nejen to - podporuješ férový obchod a udržitelnost, protože každá kulička pepře přináší lékařskou péči a vzdělání místním farmářům. Připrav se na gastronomickou dobrodružnou cestu, která začíná u každého soustu.

 

Jak si jen můžeš nejlépe vychutnat? 

-

Oživení každodenních pokrmů: Přidejte do omáček, polévek nebo salátů pro bohatší chuťový zážitek.

-

Grilování a pečení: Na závěr grilování nebo pečení přidejte pepř pro zvýraznění chuti masa nebo zeleniny.

-

Do marinád: Přidejte do marinád na maso nebo ryby pro intenzivnější aroma.

-

Na čerstvé sýry: Ozdobte kuličkami pepře čerstvé sýry nebo tvaroh pro elegantní prezentaci a chuťovou harmonii.

-

Do dezertů: Vyzkoušejte pepř v čokoládových dezertech nebo ovocných salátech pro kontrastní a zajímavou chuťovou kombinaci.

-

Na závěr pokrmů: Přidejte na talíř na poslední chvíli, aby se zachovala jeho aromatická a chuťová intenzita.

 

Zpracování

Kampotský pepř dělíme na tři základní barvy, které se od sebe liší zpracováním plodů lián pepřovníku.

V případě černého pepře se zrna sklízí v momentě, kdy jsou pepřové kuličky ještě zelené. Následně se suší na prudkém kambodžském slunci, kdy získávají svou charakteristickou černou barvu a krabatý povrch.

Díky pečlivé selekci odpovídající přísným nárokům na kvalitu pepře vyváženého z Kampotu, stanovených Asociací Kampotského pepře, jsou ručně vybírána vždy jen ta nejlepší zrna. Ta se následně vakuují, aby byla zachována kvalita a čerstvost během cesty do České republiky, kde jsou dále selektována, balena a doručována až na váš stůl.

 

Ocenění

Kvalita je u nás na prvním místě, jak potvrzují nejen certifikáty, které náš pepř nese, ale také ocenění, která si odnáší ze světových soutěží. Mezi ta nejvýznamnější patří dvě hvězdy udělené černému, červenému i bílému pepři v rámci soutěže Great Taste 2022, jedné z nejprestižnějších soutěží světa gastronomie. Důležitá je však pro nás i udržitelnost, kterou nevnímáme jen jako prázdná slova, jak dokazuje ocenění SDG’s udělované skutečně udržitelným a společensky odpovědným projektům

 

Sliožení: 100% Kampotský pepř 

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Pepper Field
Druh koření pepř
Hmotnost 50 g
V kořence ne
V mlýnku ne