Složení: hrách římský cizrna. Výživové údaje ve 100 g výrobku: energetická hodnota: 1508 kJ / 357 kcal; tuky: 5,1 g; nasycené mastné kyseliny: 0,7 g; sacharidy: 57 g; cukry: 4,3 g; vláknina: 3,1 g; bílkoviny: 20 g; sůl: 0,03 g. Země původu: Argentina / Rusko / Turecko. Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu. Použití: Tato vydatná a sytá luštěnina svým vzhledem připomíná loupané lískové oříšky. Cizrna, cizrna beraní, garbanzo nebo také hrách římský pochází z jihovýchodní oblasti Turecka... Celý popis
Koupit za 36 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Hrách římský cizrna 400g PROVITA
Doprava:
36 Kč
Skladem
36 Kč
Koupit za 36 Kč
Cizrna 400g PROVITA
Doprava:
79 Kč
Skladem
32 Kč
Koupit za 32 Kč
Popis
Složení: hrách římský cizrna.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1508 kJ / 357 kcal;
tuky: 5,1 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,7 g;
sacharidy: 57 g;
cukry: 4,3 g;
vláknina: 3,1 g;
bílkoviny: 20 g;
sůl: 0,03 g.
Země původu: Argentina / Rusko / Turecko.
Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.
Použití:
Tato vydatná a sytá luštěnina svým vzhledem připomíná loupané lískové oříšky. Cizrna, cizrna beraní, garbanzo nebo také hrách římský pochází z jihovýchodní oblasti Turecka nebo Sýrie. Dnes je největším producentem Indie, pěstuje ji však celý Blízký východ.
Nejznámější pokrmy z cizrny jsou jednoznačně pomazánka hummus a smažené koule falafel – pokrmy typické pro dálný východ. Použít ji můžeme do salátů, kaší, jako základ veganských pomazánek, do kari. Výborná je také jako součást zeleninových směsí a omáček, v kuskusu nebo jen tak pražená na oleji.
Příprava:
Probranou a propláchnutou cizrnu namočte na 6 – 12 hodin, ideálně přes noc. Propláchněte a vařte cca 2 hodiny do měkka. Použitím tlakového hrnce zkrátíte dobu přípravy. Dobře připravená cizrna má máslovitou konzistenci.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1508 kJ / 357 kcal;
tuky: 5,1 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,7 g;
sacharidy: 57 g;
cukry: 4,3 g;
vláknina: 3,1 g;
bílkoviny: 20 g;
sůl: 0,03 g.
Země původu: Argentina / Rusko / Turecko.
Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.
Použití:
Tato vydatná a sytá luštěnina svým vzhledem připomíná loupané lískové oříšky. Cizrna, cizrna beraní, garbanzo nebo také hrách římský pochází z jihovýchodní oblasti Turecka nebo Sýrie. Dnes je největším producentem Indie, pěstuje ji však celý Blízký východ.
Nejznámější pokrmy z cizrny jsou jednoznačně pomazánka hummus a smažené koule falafel – pokrmy typické pro dálný východ. Použít ji můžeme do salátů, kaší, jako základ veganských pomazánek, do kari. Výborná je také jako součást zeleninových směsí a omáček, v kuskusu nebo jen tak pražená na oleji.
Příprava:
Probranou a propláchnutou cizrnu namočte na 6 – 12 hodin, ideálně přes noc. Propláchněte a vařte cca 2 hodiny do měkka. Použitím tlakového hrnce zkrátíte dobu přípravy. Dobře připravená cizrna má máslovitou konzistenci.
Parametry
| Výrobce | Provita |
| Hmotnost balení | 400 g |
| Druh luštěniny | cizrna |