Složení: hrách římský cizrna. Výživové údaje ve 100 g výrobku: energetická hodnota: 1508 kJ / 357 kcal; tuky: 5,1 g; nasycené mastné kyseliny: 0,7 g; sacharidy: 57 g; cukry: 4,3 g; vláknina: 3,1 g; bílkoviny: 20 g; sůl: 0,03 g. Země původu: Argentina / Rusko / Turecko. Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu. Použití:  Tato vydatná a sytá luštěnina svým vzhledem připomíná loupané lískové oříšky. Cizrna, cizrna beraní, garbanzo nebo také hrách římský pochází z jihovýchodní oblasti Turecka... Celý popis

Koupit za 36 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Složení: hrách římský cizrna.

Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1508 kJ / 357 kcal;
tuky: 5,1 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,7 g;
sacharidy: 57 g;
cukry: 4,3 g;
vláknina: 3,1 g;
bílkoviny: 20 g;
sůl: 0,03 g.

Země původu: Argentina / Rusko / Turecko.

Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.

Použití: 
Tato vydatná a sytá luštěnina svým vzhledem připomíná loupané lískové oříšky. Cizrna, cizrna beraní, garbanzo nebo také hrách římský pochází z jihovýchodní oblasti Turecka nebo Sýrie. Dnes je největším producentem Indie, pěstuje ji však celý Blízký východ.

Nejznámější pokrmy z cizrny jsou jednoznačně pomazánka hummus a smažené koule falafel – pokrmy typické pro dálný východ. Použít ji můžeme do salátů, kaší, jako základ veganských pomazánek, do kari. Výborná je také jako součást zeleninových směsí a omáček, v kuskusu nebo jen tak pražená na oleji.

Příprava:
Probranou a propláchnutou cizrnu namočte na 6 – 12 hodin, ideálně přes noc. Propláchněte a vařte cca 2 hodiny do měkka. Použitím tlakového hrnce zkrátíte dobu přípravy. Dobře připravená cizrna má máslovitou konzistenci.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Provita
Hmotnost balení 400 g
Druh luštěniny cizrna