Zdroj bílkovin a minerálů Červená čočka je jednou z nejoblíbenějších luštěnin po celém světě, víte proč? Ze všech druhů čoček je nejlépe stravitelná, takže se skvěle hodí i pro kojící maminky i malé děti. Je obrovským zdrojem rostlinných bílkovin a minerálů, a díky vysokému obsahu vlákniny skvěle zasytí. Navíc obsahuje velké množství železa, které má pozitivní vliv na krevní oběh a srdce. Rychlá příprava a skvělá chuť Během vaření mění červená čočka svou barvu z červené na žlutou a má tendenci se... Celý popis
Koupit za 65 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Swagat Čočka červená 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
65 Kč
Koupit za 65 Kč
Popis
Zdroj bílkovin a minerálů
Červená čočka je jednou z nejoblíbenějších luštěnin po celém světě, víte proč? Ze všech druhů čoček je nejlépe stravitelná, takže se skvěle hodí i pro kojící maminky i malé děti. Je obrovským zdrojem rostlinných bílkovin a minerálů, a díky vysokému obsahu vlákniny skvěle zasytí. Navíc obsahuje velké množství železa, které má pozitivní vliv na krevní oběh a srdce.
Rychlá příprava a skvělá chuť
Během vaření mění červená čočka svou barvu z červené na žlutou a má tendenci se velmi rychle uvařit a rozpadnout. V kuchyni vás nikdy neomrzí. Využijete ji především při přípravě polévek, pikantních předkrmů, karbanátků nebo pomazánek. Je báječná také jako příloha. V indické kuchyni je nepostradatelnou surovinou při přípravě kaší nebo velmi oblíbeného dálu. Její nasládlá chuť se skvěle doplňuje například s koriandrem.
Červená čočka v ájurvédě
Dle ájurvédy je červená čočka vhodná pro všechny tři konstituční typy – vátu, pittu i kaphu. Má ochlazující účinek a zklidňuje tělo i mysl, takže je vhodná například při józe a meditaci.
Tip: Máte rádi hummus, ale zapomněli jste si dopředu připravit cizrnu? Červená čočka je skvělou obměnou. Chuťově je velmi podobná a její příprava je navíc opravdu rychlá.
Příprava: Před vařením čočku propláchněte a namočte ji do vody, aby při vaření rychleji změkla (doba se liší dle receptu). Poté vařte v osolené vodě do změknutí.
Skladování: Pro zachování chuti a čerstvosti uchovávejte v uzavřené nádobě. Skladujte na suchém a chladném místě.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota
954 kJ / 318 kcal
Tuky
1,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
< 1 g
Sacharidy
56,3 g
- z toho cukry
< 1 g
Vláknina
5,0 g
Bílkoviny
23,8 g
Sůl
< 1 g
Červená čočka je jednou z nejoblíbenějších luštěnin po celém světě, víte proč? Ze všech druhů čoček je nejlépe stravitelná, takže se skvěle hodí i pro kojící maminky i malé děti. Je obrovským zdrojem rostlinných bílkovin a minerálů, a díky vysokému obsahu vlákniny skvěle zasytí. Navíc obsahuje velké množství železa, které má pozitivní vliv na krevní oběh a srdce.
Rychlá příprava a skvělá chuť
Během vaření mění červená čočka svou barvu z červené na žlutou a má tendenci se velmi rychle uvařit a rozpadnout. V kuchyni vás nikdy neomrzí. Využijete ji především při přípravě polévek, pikantních předkrmů, karbanátků nebo pomazánek. Je báječná také jako příloha. V indické kuchyni je nepostradatelnou surovinou při přípravě kaší nebo velmi oblíbeného dálu. Její nasládlá chuť se skvěle doplňuje například s koriandrem.
Červená čočka v ájurvédě
Dle ájurvédy je červená čočka vhodná pro všechny tři konstituční typy – vátu, pittu i kaphu. Má ochlazující účinek a zklidňuje tělo i mysl, takže je vhodná například při józe a meditaci.
Tip: Máte rádi hummus, ale zapomněli jste si dopředu připravit cizrnu? Červená čočka je skvělou obměnou. Chuťově je velmi podobná a její příprava je navíc opravdu rychlá.
Příprava: Před vařením čočku propláchněte a namočte ji do vody, aby při vaření rychleji změkla (doba se liší dle receptu). Poté vařte v osolené vodě do změknutí.
Skladování: Pro zachování chuti a čerstvosti uchovávejte v uzavřené nádobě. Skladujte na suchém a chladném místě.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota
954 kJ / 318 kcal
Tuky
1,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
< 1 g
Sacharidy
56,3 g
- z toho cukry
< 1 g
Vláknina
5,0 g
Bílkoviny
23,8 g
Sůl
< 1 g