Quinoa pochází z Jižní Ameriky, kde patřila a pořád patří k hlavním zemědělským plodinám. Quinou dokonce Inkové považovali za posvátnou a s trochou nadsázky se dá říct, že podobně okouzleni jsme i my dnes. Ne nadarmo ji NASA zkoumá jako potravinu vhodnou pro astronauty při dlouhých vesmírných letech. Tipy na použití: - Hodí se jako příloha k dušeným jídlům, omáčkám a grilované zelenině. Pro výraznější chuť uvařte quinou ve vývaru nebo přidejte při vaření bujon. - Ochucenou quinoou můžete plnit... Celý popis
Koupit za 72 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
98 %
Country Life Quinoa černá BIO 250 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
72 Kč
Koupit za 72 Kč
100 %
Quinoa černá 250 g BIO Country Life
Doprava:
99 Kč
Skladem
85 Kč
Koupit za 85 Kč
100 %
Country Life, s.r.o. Quinoa černá 250 g bio
Doprava:
80 Kč
Skladem
81 Kč
Koupit za 81 Kč
100 %
Quinoa černá Bio 250g Country life
Doprava:
120 Kč
Skladem
80 Kč
Koupit za 80 Kč
98 %
Quinoa černá 250 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
39 Kč
77 Kč
Koupit za 77 Kč
Popis
Quinoa pochází z Jižní Ameriky, kde patřila a pořád patří k hlavním zemědělským plodinám. Quinou dokonce Inkové považovali za posvátnou a s trochou nadsázky se dá říct, že podobně okouzleni jsme i my dnes. Ne nadarmo ji NASA zkoumá jako potravinu vhodnou pro astronauty při dlouhých vesmírných letech.
Tipy na použití:
- Hodí se jako příloha k dušeným jídlům, omáčkám a grilované zelenině. Pro výraznější chuť uvařte quinou ve vývaru nebo přidejte při vaření bujon.
- Ochucenou quinoou můžete plnit a zapékat zeleninu, třeba rajčata, papriky nebo cukety.
- Quinoa se dá použít i na sladko – na přípravu kaší, nákypů.
- Hodí se na přípravu karbanátků, placiček.
- Můžete ji přidávat do salátů, polévek, lívanců, smoothie.
Recepty:
- Karbanátky z quinoy a pečeného batátu
recept je popsán zde
- Quinoový salát s limetkou
recept naleznete zde
- Quinoový salát s bazalkou, česnekem a cherry rajčátky
recept je uveden na straně 26 v Dobrotách léto 2014
- Bramborový salát s quinoou a sušenými rajčaty
recept naleznete na straně 26 v Dobrotách léto 2014
- Quiche s quinoou, tempehem a mangoldem
recept je popsán na straně 26 v Dobrotách léto 2014
- Rýžovo-quinoový pilaf se sušenými rajčaty a kešu
recept je popsán na straně 12 v Dobrotách jaro 2015
- Wrap s kari a quinoou
150 g quinoy
100 g mraženého hrášku
1 červená paprika
40 g sekaných kešu ořechů
1 malá cibule
1 lžíce tahini
1 stroužek česneku
1 lžíce sušeného lahůdkového droždí
1 lžíce kari
svazek máty
2 lžíce olivového oleje
4 tortilly
ledový salát
- Quinou propláchněte několikrát vroucí vodou, vařte cca 15 minut ve 400 ml vody a nechte dojít pod pokličkou.
- Nakrájenou cibuli zpěňte na oleji, přidejte rozetřený česnek, zasypte kari a lehce podlijte vodou, ať se nepřipaluje. Přidejte sezamovou pastu tahini, hrášek, kešu, nakrájenou červenou papriku, případně dosolte a krátce povařte.
- Odstavte z plotny, vmíchejte lahůdkové droždí, mátu a smíchejte s uvařenou quinoou.
- Vychladlé balte do tortil spolu s ledovým salátem. Podávejte s kysanou specialitou Sojade natural smíchanou s nasekanou mátou.
Vyzkoušejte také další produkty:
- quinoové vločky
- quinoový nápoj
- quinoa
- červená quinoa
- pohankové těstoviny Soba quinoa
Trvanlivost: 10 měsíců
Složení: Quinoa černá*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství, ověřeno certifikátem
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Certifikát: CZ-BIO-001
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1435 kJ/343 kcal. Tuky: 5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.5 g. Sacharidy: 60.8 g. z toho cukry: 0.5 g. Bílkoviny: 13.8 g. Sůl: 0.02 g
Návod k přípravě: Quinou propláchněte několikrát vroucí vodou a uvařte v 2,5 násobném množství vody cca 15 minut.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Oilný mlýnský výrobek – quiona..
Zemědělská produkce: Peru
Tipy na použití:
- Hodí se jako příloha k dušeným jídlům, omáčkám a grilované zelenině. Pro výraznější chuť uvařte quinou ve vývaru nebo přidejte při vaření bujon.
- Ochucenou quinoou můžete plnit a zapékat zeleninu, třeba rajčata, papriky nebo cukety.
- Quinoa se dá použít i na sladko – na přípravu kaší, nákypů.
- Hodí se na přípravu karbanátků, placiček.
- Můžete ji přidávat do salátů, polévek, lívanců, smoothie.
Recepty:
- Karbanátky z quinoy a pečeného batátu
recept je popsán zde
- Quinoový salát s limetkou
recept naleznete zde
- Quinoový salát s bazalkou, česnekem a cherry rajčátky
recept je uveden na straně 26 v Dobrotách léto 2014
- Bramborový salát s quinoou a sušenými rajčaty
recept naleznete na straně 26 v Dobrotách léto 2014
- Quiche s quinoou, tempehem a mangoldem
recept je popsán na straně 26 v Dobrotách léto 2014
- Rýžovo-quinoový pilaf se sušenými rajčaty a kešu
recept je popsán na straně 12 v Dobrotách jaro 2015
- Wrap s kari a quinoou
150 g quinoy
100 g mraženého hrášku
1 červená paprika
40 g sekaných kešu ořechů
1 malá cibule
1 lžíce tahini
1 stroužek česneku
1 lžíce sušeného lahůdkového droždí
1 lžíce kari
svazek máty
2 lžíce olivového oleje
4 tortilly
ledový salát
- Quinou propláchněte několikrát vroucí vodou, vařte cca 15 minut ve 400 ml vody a nechte dojít pod pokličkou.
- Nakrájenou cibuli zpěňte na oleji, přidejte rozetřený česnek, zasypte kari a lehce podlijte vodou, ať se nepřipaluje. Přidejte sezamovou pastu tahini, hrášek, kešu, nakrájenou červenou papriku, případně dosolte a krátce povařte.
- Odstavte z plotny, vmíchejte lahůdkové droždí, mátu a smíchejte s uvařenou quinoou.
- Vychladlé balte do tortil spolu s ledovým salátem. Podávejte s kysanou specialitou Sojade natural smíchanou s nasekanou mátou.
Vyzkoušejte také další produkty:
- quinoové vločky
- quinoový nápoj
- quinoa
- červená quinoa
- pohankové těstoviny Soba quinoa
Trvanlivost: 10 měsíců
Složení: Quinoa černá*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství, ověřeno certifikátem
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Certifikát: CZ-BIO-001
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1435 kJ/343 kcal. Tuky: 5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.5 g. Sacharidy: 60.8 g. z toho cukry: 0.5 g. Bílkoviny: 13.8 g. Sůl: 0.02 g
Návod k přípravě: Quinou propláchněte několikrát vroucí vodou a uvařte v 2,5 násobném množství vody cca 15 minut.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Oilný mlýnský výrobek – quiona..
Zemědělská produkce: Peru
Parametry
| Výrobce | Country life |
| Hmotnost | 250 g |
| Bio | ano |