Žito BIO je bohatá na vitamíny skupiny B, vitamín E, niacin a minerály jako hořčík, draslík, vápník, železo, síra a fosfor. Obsahuje také lignany , rostlinné látky s antioxidačními účinky. Díky nižšímu obsahu lepku jsou žitné výrobky hutnější a výživnější než pšeničné. Země původu: Itálie (provincie Trentino) nebo Německo Proč zařadit žito BIO do jídelníčku?Bohatý zdroj vlákniny – Podporuje zdravé trávení a čistí střeva.Stabilizuje hladinu cukru v krvi – Nízkoglykemická obilnina vhodná i pro diabetiky.Posiluje... Celý popis
Koupit za 62 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Žito BIO na váhu DOBRIO - 1 kg
Doprava:
79 Kč
Skladem
62 Kč
Koupit za 62 Kč
Popis
Žito BIO je bohatá na vitamíny skupiny B, vitamín E, niacin a minerály jako hořčík, draslík, vápník, železo, síra a fosfor. Obsahuje také lignany , rostlinné látky s antioxidačními účinky. Díky nižšímu obsahu lepku jsou žitné výrobky hutnější a výživnější než pšeničné. Země původu: Itálie (provincie Trentino) nebo Německo Proč zařadit žito BIO do jídelníčku?Bohatý zdroj vlákniny – Podporuje zdravé trávení a čistí střeva.Stabilizuje hladinu cukru v krvi – Nízkoglykemická obilnina vhodná i pro diabetiky.Posiluje imunitu – Obsahuje vitamíny a minerály důležité pro obranyschopnost organismu.Podporuje zdraví srdce – Pomáhá snižovat cholesterol a krevní tlak.Ekologické pěstování – Pěstovaná bez chemických hnojiv a pesticidů. Přírodní kvalita bez chemie – Jelikož žito bylo pěstováno v ekologickém zemědělství bez herbicidů (např. glyfosátů), může obsahovat do 2 % nečistot , jako jsou semena plevelů (např. svízel), které nejsou zdraví škodlivé. Naklíčená žito – ještě více živin a chutiŽito je velmi vhodná k nakličování . Naklíčená zrna jsou svěžejší, šťavnatější a bohatší na enzymy ve srovnání s pšenicí. Skvělé do salátů, smoothies nebo jako doplněk do chleba. Doporučujeme na domácí výrobu moukyPro nejvyšší kvalitu žitné mouky doporučujeme její mletí na kamenných mlýncích značky KoMo , které máme v nabídce. Rakouské mlýnky s 12letou zárukou zajistí čerstvou, výživnou mouku bez ztráty důležitých živin. Jak využít žito BIO v kuchyni?Žito je všestranná obilnina , která se hodí na množství zdravých jídel:Domácí mletí mouky – Pro celozrnný chléb, pečivo a těstoviny.Ražná kaše – Výživná alternativa ovesné kaše.Přidání do chleba – Žitná zrna v chlebu dodají výjimečnou chuť a křupavost.Naklíčování žita – Zdroj enzymů a živých výživných látek. Nákup na váhu – ekologické baleníNákup bezobalových biopotravin online je jednoduchý a ekologický:Vyberte si požadované množství – například. 1 kg, 2 kg (2 x 1 kg) nebo 5 kg předvážený pytel .Balení do ekologických papírových sáčků .Doporučujeme cenově výhodné 5 kg balení - ideální pro rodiny a časté pečení. Ekologické balení s ohledem na příroduPoužíváme papírové sáčky, recyklované krabice a ekologickou papírovou pásku .Na výplň balíků používáme recyklovaný papír , abychom minimalizovali odpad. Objednejte si žito BIO ještě dnes a dopřejte si kvalitní a výživnou obilninu! Složení: žito setá * *=BIOAlergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat stopy sezamu a vlčího bobu.Výživové hodnoty na 100gEnergie: 1414 kJ (338 kcal)Tuky: 1,63 gz toho nasycené: 0,197Sacharidy: 76 gz toho cukry: 0,98 gVláknina: 15,1 gBílkoviny: 10,34 gSůl: 0,05 gHmotnost: na váhuObal: dodáme zabalené v papírovém sáčkuZemě původu: Itálie (provincie Trentino) nebo NěmeckoZpůsob přípravy: žito omyjte a nechte ji namočit v poměru 1 díl žita ke 3 dílům vody na celou noc. Potom dejte vařit žito ve stejné vodě, ve které se namáčela. Přiveďte k varu, přidejte sůl a nechte vařit na středním ohni cca. 50-60 min. Před podáváním nechte odstát 10 min. Podávejte s olejem, sójovou omáčkou nebo gomasiem.
Parametry
| Výrobce | Antico Molino Rosso |
| Hmotnost | 1000 g |