Omáčka Ponzu Shoyu Obecné informace Ponzu Shoyu je tradiční japonská ochucovací omáčka, která kombinuje intenzivní chuť sójové omáčky s osvěžující kyselostí citrusových plodů. Tato všestranná omáčka je nezbytnou součástí japonské kuchyně a nabízí dokonalou rovnováhu mezi slanou, kyselou a umami chutí. Původ a historie Omáčka Ponzu má své kořeny v japonské kuchyni období Edo (1603-1868). Název "ponzu" pochází z holandského slova "pons", což znamená "punč". Přidáním slova "shoyu" (sójová omáčka) vznikl... Celý popis
Koupit za 99 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Yamamori Omáčka Ponzu Shoyu 220ml
Doprava:
59 Kč
Skladem
99 Kč
Koupit za 99 Kč
97 %
Yamamori Ponzu Shoyu omáčka 220 ml
Doprava:
54 Kč
Skladem
95 Kč
Koupit za 95 Kč
Popis
Omáčka Ponzu Shoyu
Obecné informace
Ponzu Shoyu je tradiční japonská ochucovací omáčka, která kombinuje intenzivní chuť sójové omáčky s osvěžující kyselostí citrusových plodů. Tato všestranná omáčka je nezbytnou součástí japonské kuchyně a nabízí dokonalou rovnováhu mezi slanou, kyselou a umami chutí.
Původ a historie
Omáčka Ponzu má své kořeny v japonské kuchyni období Edo (1603-1868). Název "ponzu" pochází z holandského slova "pons", což znamená "punč". Přidáním slova "shoyu" (sójová omáčka) vznikl název pro tuto oblíbenou variantu. Tradičně se vyrábí fermentací citrusové šťávy, sójové omáčky, mirin a dalších ingrediencí.
Zajímavosti
Ponzu Shoyu se často nazývá "japonská worcesterská omáčka" díky své všestrannosti.
Tradiční receptury používají vzácné japonské citrusy jako yuzu nebo sudachi.
Omáčka má nízký obsah kalorií a je bohatá na antioxidanty díky obsahu citrusových plodů.
V některých regionech Japonska se Ponzu Shoyu používá jako alternativa k sójové omáčce.
Tipy na použití
Ponzu Shoyu je nesmírně všestranná omáčka, kterou můžete použít mnoha způsoby:
Dip pro tempuru, gyoza nebo sashimi
Marináda na maso, ryby nebo tofu
Dochucovadlo do salátových dresinků
Přísada do polévek a vývarů pro zvýraznění chuti
Ochucení grilovaných pokrmů
Otázky a odpovědi
Jak dlouho vydrží otevřená lahev Ponzu Shoyu?
Při správném skladování v chladničce vydrží otevřená lahev až 6 měsíců.
Je Ponzu Shoyu vhodné pro vegetariány a vegany?
Ano, většina značek Ponzu Shoyu je vhodná pro vegetariány i vegany. Vždy však zkontrolujte složení na etiketě.
Čím mohu nahradit Ponzu Shoyu, pokud ho nemám?
Můžete smíchat sójovou omáčku s citronovou nebo limetkovou šťávou v poměru 3:1.
Shrnutí
Omáčka Ponzu Shoyu je nepostradatelnou součástí japonské kuchyně. Její jedinečná kombinace sójové omáčky a citrusových plodů nabízí perfektní rovnováhu chutí, která oživí širokou škálu pokrmů. Ať už ji použijete jako dip, marinádu nebo dochucovadlo, Ponzu Shoyu vám pomůže vytvořit autentické japonské pokrmy v pohodlí vašeho domova. Návod k použitíTradiční japonská omáčka s vyváženou sladkokyselou a slanou chutí. Kombinuje citrusovou svěžest yuzu a citronu se sójovou omáčkou pro jedinečný chuťový zážitek. Ideální doplněk k rybám, mořským plodům a lehkým pokrmům. Použijte ji jako marinádu, dresink nebo dip na sushi a saláty. Skladujte na suchém místě. Dodá jídlům osvěžující nádech.Složenífruktózový sirup, limetková šťáva 3%, alkohol, jablečná šťáva, třtinový cukr, zvýrazňovač chuti E621, regulátory kyselosti E330, E270, E260, hydrolizovaný sojový protein, zvýrazňovač chuti E640, E631, kvasnicvý extrakt, pomerančové aroma, citronové aromaAlergiesója
Obecné informace
Ponzu Shoyu je tradiční japonská ochucovací omáčka, která kombinuje intenzivní chuť sójové omáčky s osvěžující kyselostí citrusových plodů. Tato všestranná omáčka je nezbytnou součástí japonské kuchyně a nabízí dokonalou rovnováhu mezi slanou, kyselou a umami chutí.
Původ a historie
Omáčka Ponzu má své kořeny v japonské kuchyni období Edo (1603-1868). Název "ponzu" pochází z holandského slova "pons", což znamená "punč". Přidáním slova "shoyu" (sójová omáčka) vznikl název pro tuto oblíbenou variantu. Tradičně se vyrábí fermentací citrusové šťávy, sójové omáčky, mirin a dalších ingrediencí.
Zajímavosti
Ponzu Shoyu se často nazývá "japonská worcesterská omáčka" díky své všestrannosti.
Tradiční receptury používají vzácné japonské citrusy jako yuzu nebo sudachi.
Omáčka má nízký obsah kalorií a je bohatá na antioxidanty díky obsahu citrusových plodů.
V některých regionech Japonska se Ponzu Shoyu používá jako alternativa k sójové omáčce.
Tipy na použití
Ponzu Shoyu je nesmírně všestranná omáčka, kterou můžete použít mnoha způsoby:
Dip pro tempuru, gyoza nebo sashimi
Marináda na maso, ryby nebo tofu
Dochucovadlo do salátových dresinků
Přísada do polévek a vývarů pro zvýraznění chuti
Ochucení grilovaných pokrmů
Otázky a odpovědi
Jak dlouho vydrží otevřená lahev Ponzu Shoyu?
Při správném skladování v chladničce vydrží otevřená lahev až 6 měsíců.
Je Ponzu Shoyu vhodné pro vegetariány a vegany?
Ano, většina značek Ponzu Shoyu je vhodná pro vegetariány i vegany. Vždy však zkontrolujte složení na etiketě.
Čím mohu nahradit Ponzu Shoyu, pokud ho nemám?
Můžete smíchat sójovou omáčku s citronovou nebo limetkovou šťávou v poměru 3:1.
Shrnutí
Omáčka Ponzu Shoyu je nepostradatelnou součástí japonské kuchyně. Její jedinečná kombinace sójové omáčky a citrusových plodů nabízí perfektní rovnováhu chutí, která oživí širokou škálu pokrmů. Ať už ji použijete jako dip, marinádu nebo dochucovadlo, Ponzu Shoyu vám pomůže vytvořit autentické japonské pokrmy v pohodlí vašeho domova. Návod k použitíTradiční japonská omáčka s vyváženou sladkokyselou a slanou chutí. Kombinuje citrusovou svěžest yuzu a citronu se sójovou omáčkou pro jedinečný chuťový zážitek. Ideální doplněk k rybám, mořským plodům a lehkým pokrmům. Použijte ji jako marinádu, dresink nebo dip na sushi a saláty. Skladujte na suchém místě. Dodá jídlům osvěžující nádech.Složenífruktózový sirup, limetková šťáva 3%, alkohol, jablečná šťáva, třtinový cukr, zvýrazňovač chuti E621, regulátory kyselosti E330, E270, E260, hydrolizovaný sojový protein, zvýrazňovač chuti E640, E631, kvasnicvý extrakt, pomerančové aroma, citronové aromaAlergiesója