Diana Company Quinoa bílá 300 g
Quinoa bílá 300g Proč utrácet za drahé vitamíny, když spoustu zdravých potravin máme na dosah? Semínka jsou skvělým doplňkem každé zdravé stravy. Obsahují vysoké množství bílkovin, vitamínů, minerálů, stopových prvků, omega mastných kyselin a jsou také bohatým zdrojem vlákniny. Přidejte semínka do své kuchyně a budete mile překvapeni. Všechny produkty dovážíme přímo ze zemí původu a díky dobrým vztahům a fér jednání s našimi dodavateli se nám často daří získat výhradní zastoupení přímo od farmářů... Celý popis
Popis
Quinoa bílá 300g
Proč utrácet za drahé vitamíny, když spoustu zdravých potravin máme na dosah?
Semínka jsou skvělým doplňkem každé zdravé stravy. Obsahují vysoké množství bílkovin, vitamínů, minerálů, stopových prvků, omega mastných kyselin a jsou také bohatým zdrojem vlákniny. Přidejte semínka do své kuchyně a budete mile překvapeni.
Všechny produkty dovážíme přímo ze zemí původu a díky dobrým vztahům a fér jednání s našimi dodavateli se nám často daří získat výhradní zastoupení přímo od farmářů a pěstitelů těch nejlepších oříšků a ovoce z celého světa. To je důvod, proč dodáváme to nejlepší zboží pro vás a vaši rodinu.
Věděli jste, že…
Název quinoa v překladu znamená “matka zrn”? Historie quinoa sahá až do 5 tisíc let před naším letopočtem. Staří Inkové na ni nedali dopustit a byla jednou z jejich základních potravin.
Proč právě quinoa?
Quinoa jsou semena rostliny zvané Merlík čilský jehož původní domovinou je Jižní Amerika. Merlík čilský je jednoletá bylina, která se svým vzhledem dokáže přizpůsobit různým podmínkám. Jeho semena jsou ceněna pro svou jemnou chuť, dobrou stravitelnost a vysoký obsah cenných živin.
Quinoa patří k nejstarším plodinám na světě. Ačkoliv u nás není zatím příliš známá, je velmi dobře dostupná a má široké možnosti použití. Tato přirozeně bezlepková pseudoobilovina obsahuje vyvážený soubor aminokyselin, ale je také významným zdrojem bílkovin, vlákniny, vitamínů ze skupiny B a hojně jsou v ní zastoupeny i minerální látky, jako je například fosfor, železo a hořčík. Je velmi oblíbená i celiaků, ale i milovníků low carb stravy a zdravého životního stylu.
V quinoa se nachází dokonce 7 vitamínů ze skupiny B, které v těle přeměňují potravu na energii a udržují metabolismus v kondici. Ve 100 g quinoa najdeme také skoro čtvrtinu denní doporučené dávky vlákniny, která je důležitá pro naše trávení, střeva a vyprazdňování. Navíc dodává žaludku dlouhodobější pocit sytosti a my pak máme menší chuť na sladké. Obsažený hořčík v našem těle pomáhá s bolestmi hlavy, únavou, vyživuje svaly a posiluje nervový systém. Fosfor zase pozitivně ovlivňuje srdeční rytmus, nervový systém a je velmi důležitý pro náš mozek. Železo má v těle na starost červené krvinky, svaly a přenos kyslíku do buněk celého těla a má také velmi dobrý vliv na fungování metabolismu. Jeho nedostatek se projevuje únavou a celkovou slabostí.
Díky vysokému obsahu bílkovin, což je přibližně čtvrtina denní doporučené dávky, je quinoa ideální potravinou pro vegany a vegetariány. Bílkoviny jsou základními stavebními kameny pro naši svalovou soustavu. Doplnit je tělu v potřebné dávce je každodenní výzva každého člověka a tato superpotravina v tom může velmi dobře pomoci.
Bílá, červená nebo černá quinoa?
Quinoa je na trhu k dostání v několika barvách a to bílé, červené a černé, ačkoliv celkově existuje asi 120 druhů této superpotraviny. Nejznámějším druhem je quinoa bílá, která je lehce nasládlá, má jemnou chuť a hodí se pro všechny, kteří tuto potravinu chtějí ochutnat poprvé. Její výhodou je, že se rychle vaří. Černá quinoa má ve srovnání s bílou sladší a jemnější chuť. Červená quinoa obsahuje zase větší množství bílkovin a vlákniny, než bílá, a je křupavější. Výživová hodnota všech barevných variant je na tom ale převážně dost podobně a v gastronomii se proto různé druhy volí primárně kvůli vzhledu.
- Alergeny: bez alergenů
- Složení: celé semínko quinoa 100%
- Návod na použití: V kuchyni je quinoa vysloveným pokladem a často se používá jako zdravější varianta přílohy místo rýže, kuskusu nebo bulguru. Můžete z ní připravit recepty ve slaných i sladkých variantách, jako například kaši nebo rizoto, přidat ji do salátů, zahustit s ní omáčku a nebo z ní mletím vyrobit bezlepkovou mouku.
Protože je povrch zrníček pokryt hořkými saponiny, doporučuje semínka pořádně propláchnout, nebo nechat předem namočené a vodu potom slít.
- Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Nutriční hodnoty na 100g:Energetická hodnota (kJ/kcal)1540/368Bílkoviny (g)14,1Tuky (g)6,1Z toho nasycené mastné k. (g)0,8Sacharidy (g)57,1Z toho cukry (g)1,34Vláknina (g)7Sůl (g)0,012
Proč utrácet za drahé vitamíny, když spoustu zdravých potravin máme na dosah?
Semínka jsou skvělým doplňkem každé zdravé stravy. Obsahují vysoké množství bílkovin, vitamínů, minerálů, stopových prvků, omega mastných kyselin a jsou také bohatým zdrojem vlákniny. Přidejte semínka do své kuchyně a budete mile překvapeni.
Všechny produkty dovážíme přímo ze zemí původu a díky dobrým vztahům a fér jednání s našimi dodavateli se nám často daří získat výhradní zastoupení přímo od farmářů a pěstitelů těch nejlepších oříšků a ovoce z celého světa. To je důvod, proč dodáváme to nejlepší zboží pro vás a vaši rodinu.
Věděli jste, že…
Název quinoa v překladu znamená “matka zrn”? Historie quinoa sahá až do 5 tisíc let před naším letopočtem. Staří Inkové na ni nedali dopustit a byla jednou z jejich základních potravin.
Proč právě quinoa?
Quinoa jsou semena rostliny zvané Merlík čilský jehož původní domovinou je Jižní Amerika. Merlík čilský je jednoletá bylina, která se svým vzhledem dokáže přizpůsobit různým podmínkám. Jeho semena jsou ceněna pro svou jemnou chuť, dobrou stravitelnost a vysoký obsah cenných živin.
Quinoa patří k nejstarším plodinám na světě. Ačkoliv u nás není zatím příliš známá, je velmi dobře dostupná a má široké možnosti použití. Tato přirozeně bezlepková pseudoobilovina obsahuje vyvážený soubor aminokyselin, ale je také významným zdrojem bílkovin, vlákniny, vitamínů ze skupiny B a hojně jsou v ní zastoupeny i minerální látky, jako je například fosfor, železo a hořčík. Je velmi oblíbená i celiaků, ale i milovníků low carb stravy a zdravého životního stylu.
V quinoa se nachází dokonce 7 vitamínů ze skupiny B, které v těle přeměňují potravu na energii a udržují metabolismus v kondici. Ve 100 g quinoa najdeme také skoro čtvrtinu denní doporučené dávky vlákniny, která je důležitá pro naše trávení, střeva a vyprazdňování. Navíc dodává žaludku dlouhodobější pocit sytosti a my pak máme menší chuť na sladké. Obsažený hořčík v našem těle pomáhá s bolestmi hlavy, únavou, vyživuje svaly a posiluje nervový systém. Fosfor zase pozitivně ovlivňuje srdeční rytmus, nervový systém a je velmi důležitý pro náš mozek. Železo má v těle na starost červené krvinky, svaly a přenos kyslíku do buněk celého těla a má také velmi dobrý vliv na fungování metabolismu. Jeho nedostatek se projevuje únavou a celkovou slabostí.
Díky vysokému obsahu bílkovin, což je přibližně čtvrtina denní doporučené dávky, je quinoa ideální potravinou pro vegany a vegetariány. Bílkoviny jsou základními stavebními kameny pro naši svalovou soustavu. Doplnit je tělu v potřebné dávce je každodenní výzva každého člověka a tato superpotravina v tom může velmi dobře pomoci.
Bílá, červená nebo černá quinoa?
Quinoa je na trhu k dostání v několika barvách a to bílé, červené a černé, ačkoliv celkově existuje asi 120 druhů této superpotraviny. Nejznámějším druhem je quinoa bílá, která je lehce nasládlá, má jemnou chuť a hodí se pro všechny, kteří tuto potravinu chtějí ochutnat poprvé. Její výhodou je, že se rychle vaří. Černá quinoa má ve srovnání s bílou sladší a jemnější chuť. Červená quinoa obsahuje zase větší množství bílkovin a vlákniny, než bílá, a je křupavější. Výživová hodnota všech barevných variant je na tom ale převážně dost podobně a v gastronomii se proto různé druhy volí primárně kvůli vzhledu.
- Alergeny: bez alergenů
- Složení: celé semínko quinoa 100%
- Návod na použití: V kuchyni je quinoa vysloveným pokladem a často se používá jako zdravější varianta přílohy místo rýže, kuskusu nebo bulguru. Můžete z ní připravit recepty ve slaných i sladkých variantách, jako například kaši nebo rizoto, přidat ji do salátů, zahustit s ní omáčku a nebo z ní mletím vyrobit bezlepkovou mouku.
Protože je povrch zrníček pokryt hořkými saponiny, doporučuje semínka pořádně propláchnout, nebo nechat předem namočené a vodu potom slít.
- Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Nutriční hodnoty na 100g:Energetická hodnota (kJ/kcal)1540/368Bílkoviny (g)14,1Tuky (g)6,1Z toho nasycené mastné k. (g)0,8Sacharidy (g)57,1Z toho cukry (g)1,34Vláknina (g)7Sůl (g)0,012
Parametry
Výrobce | Diana |
Hmotnost | 300 g |