Drip it Káva ve filtru Peru Rodríguez de Mendoza Decaf 5 x 10 g

100 %
(1 hodnocení)

Jakou má chuť Peru Rodríguez de Mendoza je káva bez kofeinu, která si díky přírodnímu procesu odstranění kofeinu (Swiss Water Process = "Švýcarský vodní proces") uchovala své charakteristické chuťové tóny. Představte si na jazyku kostičku mléčné čokolády s kousky pomeranče. Peru je kávou s vyváženou chutí, ve které nezaznamenáte ani špetku hořkosti a kyselosti. Odkud pochází Oblast San Ignacio leží v regionu Cajamarca v severovýchodním Peru, kde se setkávají západní a východní pohoří And a sestupují... Celý popis

Popis

Jakou má chuť
Peru Rodríguez de Mendoza je káva bez kofeinu, která si díky přírodnímu procesu odstranění kofeinu (Swiss Water Process = "Švýcarský vodní proces") uchovala své charakteristické chuťové tóny. Představte si na jazyku kostičku mléčné čokolády s kousky pomeranče. Peru je kávou s vyváženou chutí, ve které nezaznamenáte ani špetku hořkosti a kyselosti.

Odkud pochází
Oblast San Ignacio leží v regionu Cajamarca v severovýchodním Peru, kde se setkávají západní a východní pohoří And a sestupují do Amazonské nížiny. Káva se zde pěstuje v nadmořské výšce od 1000 do 1800 metrů na farmách družstva Cooperativa Agraria Frontera San Ignacio (COOPAFSI). Hlavním posláním družstva je rozvoj konkurenceschopného udržitelného zemědělství s respektem k životnímu prostředí a prosazování lidských, etických a sociálních hodnot. Svým členům družstvo nabízí školení, technickou podporu a také sociální a finanční služby. Družstevníci mohou využít nabídku mikroúvěrů např. na omlazení kávovníků, pořízení vybavení potřebného k pěstování a sklizni, nebo na zdravotní péči. Družstvo také realizuje různé projekty zaměřené například na vzdělání dětí a žen. Zhruba 25 % kávy je pěstováno ženami.

Jak na přípravu

Utrhněte horní část filtru podél nápisu "Open".
Nasaďte filtr s kávou na hrnek.
Postupně nalévejte horkou vodu (175 ml) až po okraj filtru.
Počkejte, až káva zcela překape do hrnku.

O kávě ve filtru
Namleli jsme pro vás 100% výběrovou Arabiku do praktického filtru a pečlivě zabalili tak, aby vydržela čerstvá až několik týdnů. Jednoduše si ji tak připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Káva ve filtru má své kořeny až v Japonsku, kde se zrodila v 90. letech jako cestovní verze oblíbeného dripperu.
Díky skladnému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti se stala oblíbeným kávovým parťákem doma i na cestách.

Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží
Kávová zrnka pražíme každý týden v pražírně v Kostelci nad Labem. Před namletím kávu necháváme týden odpočinout, aby se rozvinula její vůně a chuť. Teprve pak kávu meleme a plníme do filtrů (10 g). Abyste si svou kávu vychutnali vždy voňavou a plnou chutí, mletí i plnění filtru kávou probíhá současně. Každý filtr s kávou balíme zvlášt do vzduchotěsného sáčku naplněného dusíkem, který kávu chrání před světlem, vlhkostí a zabraňuje jí v oxidaci, a tak garantujeme min. trvanlivost až 1 rok.
Informace o datu pražení a minimální trvanlivosti najdete dole v sekci Další informace.

V jakém dorazí balení
Vybrat si můžete ze 4 velikostí balení – 5, 20, 50 a 100 ks. Zatímco v 5 a 20ks balení posíláme sáčky s kávou ve filtru v elegantní krabičce, 50 a 100 ks kávy ve filtru vám dorazí v přepravní krabici bez vnějšího obalu. Proč to děláme takhle? 50 a 100 ks balení si většinou kupují lidé pro sebe. Pravidelně. Redukujeme tak množství obalu, který nepotřebují.
Potřebujete zaslat 50, nebo 100 ks v přepravní krabici navíc? Napište nám to do poznámky. Zabalíme ho tak, aby bylo chráněno před poškozením z přepravy a přepravních štítků.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Drip it
Hmotnost 50 g
Země původu Etiopie
Odrůda JARC 74158