Používá se ve formě odvaru či čaje, kterému dodá specifickou chuť, po vyluhování můžete navíc plody sníst. Lze ji konzumovat přímo, přidávat do cereálních směsí, kaší či moučníků.
Příprava odvaru a čaje: Jednu lžíci plodů vaříme po dobu 10 minut ve 250 ml vody, nebo zalijeme vroucí vodou a necháme 15 - 20 minut vyluhovat.
Doporučené dávkování: max. 10 - 30 g (malá hrst) denně
Složení: Plody kustovnice čínské, může obsahovat stopy lepku a celeru.
Z plodů kustovnice si připravte lahodný čaj nebo ji jezte samotnou, kombinujte s ořechy, přidejte do kaší, cereálií či pečiva.
SÚKL - Státní ústav pro kontrolu léčiv
Informační služba slouží také k shromažďování a předávání informací o podezření na závady v jakosti LP (viz § 85 odst. 2 písm. d) zákona o léčivech).
Copyright © 2011 Mamed s.r.o.