Směs na chléb s chia semínky bezlepková 500 g NOMINAL

Kód: C01.243042
78 Kč –10 %
Směs na chléb s chia semínky bezlepková 500 g NOMINAL
78 Kč –10 % 70 Kč 140 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
3.6.2024

Směs na přípravu bezlepkového chleba s chia semínky. Vhodné pro celiaky. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Příprava je snadná, ke směsi stačí přidat vodu, olej a čerstvé droždí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Směs na přípravu bezlepkového chleba s chia semínky. Vhodné pro celiaky. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Příprava je snadná, ke směsi stačí přidat vodu, olej a čerstvé droždí.

S bezlepkovou směsí si upečete zdravý a výživný chléb i doma. Směs můžete použít na pečení v domácí pekárně i v klasické troubě. Kromě chleba můžete ze směsi připravit také bulky, dalamánky, bagetky, ciabatty a jiné drobnější pečivo. Směs je tvořena mixem lupinové, jáhlové a lněné mouky. Pro chuť a texturu obsahuje také bramborové vločky, chia semínka a špetku chlebového koření.

Složení:
Pšeničný škrob deproteinovaný, jáhlová mouka, LUPINOVÁ mouka, bramborové vločky, chia semínka (5%), lněná mouka, zahušťovadlo guarová guma, cukr, sůl, chlebové koření.

Alergeny: 
Vlčí bob

Skladování:
Skladujte v suchu vždy dobře uzavřené.

Legislativní zařazení:
Mlýnské obilné výrobky – směs na přípravu hotového pokrmu.

Příprava / určení:
Smícháme 500 g směsi, 500 ml vody, 20 ml oleje, 15 g čerstvého droždí, všechny suroviny prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme DŮKLADNĚ vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat např. hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45-60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 50-60 minut. Volíme spodní a horní ohřev. Pro přípravu drobnějšího pečiva (např. bulky, dalamánky, bagetky či ciabatty) ubereme z receptury asi 20 ml vody. Zpracováváme jako chléb. Pro pečení baget volíme raději vlnitý plech. Menší kusy kynou cca 40 min., poté pečeme při vyšší teplotě (i 220°C) asi 20-25 min.

Doplňkové parametry

Kategorie: Směsi na vaření a pečení
Hmotnost: 0.544 kg
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1454 kj / 344 kcal
Tuky: 3 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 67 g
z toho cukry: 3,5 g
Bílkoviny: 7,5 g
Sůl: 1,9 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: