Návod k použití
Včelí pyl je dobré nechat kvasit, tím se stává stravitelnějším: asi 40 ml převařené vody smíchejte s 25 g medu a 100 g pylu. Řádně promíchejte, dejte do skleniček a nechejte 3 dny v otevřené sklenici při pokojové teplotě.
Pyl je však možné jíst po lžičkách přímo bez jakékoliv úpravy. Pyl nemíchejte do ničeho teplého ani nezapíjejte horkými nápoji. Užívejte 1-3 lžičky denně, děti a při prevenci poloviční dávku.
Při nízkém tlaku doporučujeme užívat na noc. Neužívejte při onemocnění ledvin, nádorových onemocněních a první 3 měsíce těhotenství.
Pyl je možné užívat dlouhodobě, doporučujeme jej užívat cca měsíc a poté nechat týdenní pauzu, tuto kúru pak můžete opakovat.