Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Hrdina ve stínu - David Gemmell, Perseus, 2008

218 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Hrdina ve stínu - David Gemmell, Perseus, 2008
Hrdina ve stínu - David Gemmell, Perseus, 2008

Hrdina ve stínu

Tulák 3

V troskách města Kuan Hador to páchne temnou záhadou. Troskám se vyhýbají loupežníci i kupci. Jsou domovem děsivých tvorů a pověstí, z nichž tuhne krev v žilách - příběhů z časů... Číst víc

4,4 7 hodnocení
Série
Drenajská sága
Nakladatel
Perseus, 2008
389 stran
5-6 hodin čtení

V troskách města Kuan Hador to páchne temnou záhadou. Troskám se vyhýbají loupežníci i kupci. Jsou domovem děsivých tvorů a pověstí, z nichž tuhne krev v žilách - příběhů z časů již dávno minulých, kdy byla Kuan Hador hlavním městem rozsáhlé říše, ... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

218 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

AHA! Rodičovství - Praktický průvodce - Laura Markham, Mladá fronta, 2024
Hrdina ve stínu - David Gemmell, Perseus, 2008
218 Kč

Více o knize

V troskách města Kuan Hador to páchne temnou záhadou. Troskám se vyhýbají loupežníci i kupci. Jsou domovem děsivých tvorů a pověstí, z nichž tuhne krev v žilách - příběhů z časů již dávno minulých, kdy byla Kuan Hador hlavním městem rozsáhlé říše, jíž vládli nelítostní čarodějové. Tihle mágové dokázali spojovat zvířata a lidi do nečistých zkříženců - pěších vojáků hrůzného vojska démonů.

Když však síly lidí zvítězily, čarodějníci a jejich pololidští otroci unikli kouzelnými vrátky... jen aby uvízli v jiném světě. Brána se za nimi zavřela, uzamklo ji kouzlo natolik silné, že ho nelze zlomit. Alespoň tak praví báje.

Ale v srdci každé pověsti je zrnko pravdy, a pravda může zabíjet. Zvlášť když přichází v podobě slintajících bestií s neukojitelným hladem po smrti a ničení. Uběhly tisíce let a věznící kouzlo začíná slábnout. Čarodějové a jejich hnusní pohůnci budou brzy volní, aby se mohli strašlivě pomstít všemu živému.

Tentokrát na ně ale nečeká žádné vojsko - jen rozedraná skupina podivných hrdinů: Kisumu, rádžníjský šermíř; Jiu Jiu Lieng, pokorný kopáč příkopů a jam, snící o slávě; Taliana, válečnice stejně ohnivá, jako krásná. V jejich čele je Šerý vlk, záhadná postava, již lidé nenávidí a závidí jí ohromné bohatství. Muž s krvavou minulostí, jenž zabíjel nejen pro zásady, ale i pro peníze. Osudový muž, jehož po celé Drenaji znají jako Tuláka Zabíječe.
Číst víc
Počet stran
389
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
120×180 mm
Hmotnost
321 g
ISBN
9788087010242
Rok vydání
2008
Naše katalogové číslo
105367
Jazyk
čeština
Překlad
Série
Drenajská sága
Nakladatel
Perseus
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,4 / 5

7 hodnocení

4
2
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

19
Atlantída - David Gibbins, 2006
Právě čtu
Atlantída

Milovník rocku, spoluzakladateľ hudobnej stránky ROCKOVICA.com ... Po dlhom čase návrat ku knihám ...

Pito Rockovica
Ověřený zákazník
29.3.2023
Tulák 3
Mám za sebou tretiu časť Drenajskej ságy, ktorá má spolu jedenásť dielov a je dostupná iba v českom preklade. David Gemmell opäť nesklamal a dovolím si tvrdiť, že sa opäť zlepšil. Sú to totiž jeho autorské začiatky a väčšina ho zrejme pozná len vďaka výbornej historickej trilógii Trója, ktorú písal na sklonku svojho života.

„Tento svět je neklidné, surové místo. Ale bylo by to ještě horší, kdyby se zbraněmi cvičili jen zlí lidé.“

V troskách starého mesta Kuan Hador, kde pred dávnymi vekmi vládli zlí čarodejníci, ktorí krížením zvierat a ľudí vytvorili nečisté a kruté bytosti, sa opäť prebúdzajú temné sily. Už raz ich ľudia dokázali poraziť. Kto prekoná strach a nájde odvahu opäť sa im postaviť? Tulákovi Zabijakovi (Dakeyrasovi) nie je osud ľudí ľahostajný a spolu s niekoľkými spoločníkmi sa postaví na odpor démonom.

„V životě jsou dva druhy lidí: ti, kteří před svým strachem utečou, a ti, kteří ho překonají. Strach je jako zbabělec. Když mu ustoupíš, stane se z něho děsivý tyran, který tě zatluče do země. Postav se mu, a smrskne se do maličkého protivného broučka.“

Napätie od začiatku až do konca, mnoho súbojov, ale aj krutosti. Štýl Davida Gemmella mi sedí, dokáže ma svojím rozprávačským talentom zaujať a doslova priklincovať ku knihe. Viem, že tento druh literatúry, tzv. heroic fantasy, u nás nemá veľa fanúšikov, ale za mňa je to výborná oddychovka a už teraz sa teším na pokračovanie – Kroniky o Drussovi.
Číst víc
Neověřený nákup
11.3.2013
Názor čitateľa
Bol som spokojny, vsetko bolo nacas a tak, ako ma byt. Číst víc

David Gemmell

Číst víc

„Možná se pokaždé, když otevřeme oči, znovu narodíme, a následně v nás něco umře, když je zavřeme.“

Letní světlo, a pak přijde noc - Jón Kalman Stefánsson, 2021
Letní světlo, a pak přijde noc
Jón Kalman Stefánsson