Původně japonský typ nože nakiri si pro svou všestrannost postupně získal přízeň u kuchařů na celém světě. Pohodlně s ním nakrájíte přesné a tenké plátky, typické pro asijskou kuchyni. Díky jeho široké čepeli rychle naberete a přesunete nakrájenou surovinu. Nůž díky své brilantní ostrosti hravě prochází i tvrdšími typy potravin, například kořenovou zeleninou, nebo ananasem. Krájení cibule Vám půjde jako po másle. Nůž je perfektně vyvážený, má precizně tvarovanou ergonomickou rukojeť z vysoce stabilního... Celý popis

Koupit za 2 195 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Původně japonský typ nože nakiri si pro svou všestrannost postupně získal přízeň u kuchařů na celém světě. Pohodlně s ním nakrájíte přesné a tenké plátky, typické pro asijskou kuchyni. Díky jeho široké čepeli rychle naberete a přesunete nakrájenou surovinu. Nůž díky své brilantní ostrosti hravě prochází i tvrdšími typy potravin, například kořenovou zeleninou, nebo ananasem. Krájení cibule Vám půjde jako po másle.
Nůž je perfektně vyvážený, má precizně tvarovanou ergonomickou rukojeť z vysoce stabilního platanového dřeva a svým osobitým výjimečným dojmem působí také díky ozdobným prvkům v podobě měděného kroužku na rukojeti a mozaikového nýtu v jejím rozšířeném zakončení. Každý nůž je díky použití jiného kousku přírodního materiálu jedinečným originálem, proto se barevný tón a strukturová dřevěná kresba rukojeti může lehce lišit. Platanové dřevo se vyznačuje svou vysokou stabilitou a neuškodí mu mastnota a vlhkost, typická pro prostředí v kuchyni. Nůž je ručně broušený metodou mokrého broušení.

Nůž je opracováván ručně, proto se mohou i přes veškerou snahu nožířských mistrů jednotlivé míry lišit cca o 0,5 mm.

Snadná práce s dokonale ostrým nožem
Nůž je vyroben z 67 vrstvé damaškové oceli a jeho jádro dosahuje hodnoty tvrdosti 60 ± 2 stupňů na Rockwellově škále (HRC). Díky tomu si dlouho drží své ostří a perfektně se s ním krájí. Ve výsledku pak krájenou surovinu zpracujete rychleji a pohodlněji. Maso, ryby, sýr, rajčata, brambory, mrkev, houby, bylinky, cibuli a další suroviny pro Vaše vaření lehce nakrájíte na tak tenké plátky, jak jen budete chtít.

Luxusní dárkové balení
Prémiové nože NAIFU z damascénské oceli jsou perfektním dárkem k životnímu jubileu, jako svatební dar, nebo jako dárek pod vánoční stromeček. Obrazně řečeno Vám prakticky zaručujeme, že obdarovaný bude Vaším dárkem ohromen. Těžko bychom hledali někdo, komu by se pořádně ostrý kuchyňský nůž nehodil. Celkový dojem navíc umocňuje krásné dárkové balení, ve kterém nože dodáváme.

Specifikace Nakiri nože NAIFU řady MASTER 7" - celková délka 32,3 cm

Typ nože:
Nůž nakiri
Síla čepele:
2,1 mm

Materiál čepele:
10Cr15CoMoV (ekvivalent VG10) a 316, 316L
Délka čepele:
180 mm

Materiál rukojeti:
Vysoce kvalitní platanové dřevo
Výška čepele:
50 mm

Úhel ostří nože:
15 ° na každé straně čepele
Délka rukojeti:
143 mm

Počet vrstev:
67 vrstev - damascénská ocel
Celková délka:
323 mm

Tvrdost jádra:
60 ± 2 HRC
Celková váha:
220 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Naifu