Květový pyl rouskovaný Můžeme se setkat s různými názvy jako např. včelí pyl, květový pyl, rouskovaný pyl, rouskový pyl. Běžně se nabízí dva typy včelího pylu:Pyl rouskovaný tento pyl se odebírá včelkám hned jak příletí do úlu.Pyl pegra jde o již zpracovaný plástový pyl včelkami, je o něco lépe stravitelný, jeho získávání je složité.  Včelí pyl je právem považován za téměř dokonalou potravinu, protože obsahuje mimořádné množství životně nezbytných živin: komplex biologicky vázaných vitamínů (zejm.... Celý popis

Koupit za 89 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Květový pyl rouskovaný
Můžeme se setkat s různými názvy jako např. včelí pyl, květový pyl, rouskovaný pyl, rouskový pyl.
Běžně se nabízí dva typy včelího pylu:Pyl rouskovaný tento pyl se odebírá včelkám hned jak příletí do úlu.Pyl pegra jde o již zpracovaný plástový pyl včelkami, je o něco lépe stravitelný, jeho získávání je složité.
 Včelí pyl je právem považován za téměř dokonalou potravinu, protože obsahuje mimořádné množství životně nezbytných živin: komplex biologicky vázaných vitamínů (zejm. sk. B), enzymů, minerálů, bílkoviny s kompletním obsahem aminokyselin, esenciální mastné kyseliny, antioxidanty, ad.
Vlastnosti:

posiluje chuť k jídlu
pomáhá při hubnutí
snižuje škodlivé účinky mnoha chemických látek v lidském těle
v případě otravy usnadňuje vylučování toxinů
pomáhá regenerovat játra
urychluje léčbu infekce
snižuje nervozitu, podrážděnost
posiluje oslabený nervový systém v důsledku stresu nebo přepracování
zvyšuje mentální výkon
účinně léčí sennou rýmu, astma nebo výrazně snižuje příznaky
snižuje hladinu lipidů
podporuje léčbu postinfarktových stavů
podporuje léčbu hypertenze
silný antimikrobiální účinek, působí na bakterie, houby
pomáhá při léčbě žaludečních vředů
pomáhá při zácpě
účinný při léčbě onemocnění prostaty
pyl konzumovaný diabetiky účinně snižuje hladinu cukru v krvi
zlepšuje zrak, díky vysokému obsahu roiboflavinu
vyživuje, obohacuje a omlazuje pokožku

Příprava a dávkování:
Pyl je dobré nechat kvasit a tím jej učinit stravitelnější. Převaříme 40 ml vody, po vychladnutí přimícháme 15 g medu a 100 g pylu. Řádně promícháme, napěchujeme do skleničky a necháme 3 dny v otevřené sklenici. Včelí pyl zpracovávejte pouze při nízkých teplotách! Protože každé zrnko je nabito aktivními enzymy a živinami, zařazujte včelí pyl do Vaší stravy pomalu. Pyl se doporučuje užívat dvakrát denně (ráno nalačno a před spaním). Užívat nejlépe na jaře a na podzim po dobu jednoho až dvou měsíců.
Upozornění: zcela výjimečně může včelí pyl vyvolat alergickou reakci.
Použití: jako přísada do jogurtu, musli, ranních cereálií, zmrzliny, dezertů, nápojů, apod.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie 396 kcal/1658 kJProteiny 13,20 gTuky 8,20 gSacharidy 66,50 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Profikoření
Hmotnost 100 g