TONKA fazole beans 10 g

100 %
(1 hodnocení)

Dopřejte si jedinečný zážitek díky Tonka Beans, které vás okouzlí svou sladkou, intenzivní vůní. Kombinace vanilky, mandlí, hřebíčku a skořice dělá z těchto bobů pravý poklad. Pěstované v tropických oblastech Brazílie a Venezuely, přinášejí autentickou chuť i vůni přírody. V minulosti byly tonka fazole v Jižní Americe považovány za magické a používaly se jako ochranné amulety. Ve Venezuele dokonce sloužily jako oficiální platidlo. Tonka Beans jsou skvělou volbou pro kulinářské nadšence, kteří... Celý popis

Koupit za 899 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Dopřejte si jedinečný zážitek díky Tonka Beans, které vás okouzlí svou sladkou, intenzivní vůní. Kombinace vanilky, mandlí, hřebíčku a skořice dělá z těchto bobů pravý poklad. Pěstované v tropických oblastech Brazílie a Venezuely, přinášejí autentickou chuť i vůni přírody.

V minulosti byly tonka fazole v Jižní Americe považovány za magické a používaly se jako ochranné amulety. Ve Venezuele dokonce sloužily jako oficiální platidlo.

Tonka Beans jsou skvělou volbou pro kulinářské nadšence, kteří chtějí obohatit své dezerty, krémy nebo nápoje o exotický nádech. Díky své neodolatelné vůni je oceníte také v aromaterapii nebo jako přírodní doplněk do domácí kosmetiky. Vzhledem k jejich silnému aroma stačí použít jen velmi malé množství – často se strouhají podobně jako muškátový oříšek.

Aroma a chuť: Tonka boby zaujmou svou sladkou a hřejivou vůní s tóny vanilky, mandlí, hřebíčku a skořice. Po nastrouhání přidají vašim pokrmům nádech nugátu, bílé čokolády nebo griliáše.

Balení: znovuuzavíratelný doypack (10g, 30g, 50g, 100g), skleněná dóza (70g), plastová dóza (120g)

Čokoládové lanýže s Tonka Beans

Ingredience:

- 200 g kvalitní hořké čokolády

- 100 ml smetany ke šlehání

- 30 g másla

- 1 malá špetka Tonka Bean (nastrouhaný)

- 1 vanilkový lusk

- Kakao na obalení

Postup:

-

 V kastrůlku zahřejte smetanu na středním plameni a přidejte nastrouhanou špetku tonka beans a vnitřek vanilkového lusku. Těsně před bodem varu odstavte a nechte 5 minut odpočívat.

-

Nalámejte čokoládu na kousky a vložte ji do misky. Přelijte přes ni horkou smetanu a nechte chvíli stát. Poté míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

-

Přidejte máslo a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Směs nechte zchladnout, poté ji dejte do lednice na několik hodin, aby ztuhla.

-

Ze ztuhlé směsi vytvarujte kuličky (použijte lžičku) a obalte je v kakau.

-

Uchovávejte lanýže v chladu a podávejte jako delikátní sladkou pochoutku.

Tip: Pro extra chuť můžete do směsi přidat lžičku brandy nebo rumu.

 

Pozor, Tonka Beans obsahují kumarin. Dávkujte velmi opatrně a vždy nastrouhejte jen málo.
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 120 g