Plantáže v Andském pohoří a zdejší mikroklima poskytuje domorodým pěstitelům ty nejlepší podmínky. Produkce se odehrává na malých farmách bez použití chemie a pesticidů. Z dostupných zdrojů víme, že se začala ekvádorská káva pěstovat již v 19.století. Během 70. let se stala jednou z nejlepších vývozních plodin. Pěstování místní arabiky se vypracovalo k naprosté dokonalosti a její export je na první pozici před vývozem kakaa a rýže. Zajímavostí je, že k Ekvádoru náleží i ostrov Galapágy, kde se... Celý popis
Koupit za 159 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Vital Country Ekvádor 250g Zrnková
Doprava:
69 Kč
159 Kč
Koupit za 159 Kč
Popis
Plantáže v Andském pohoří a zdejší mikroklima poskytuje domorodým pěstitelům ty nejlepší podmínky. Produkce se odehrává na malých farmách bez použití chemie a pesticidů. Z dostupných zdrojů víme, že se začala ekvádorská káva pěstovat již v 19.století. Během 70. let se stala jednou z nejlepších vývozních plodin.
Pěstování místní arabiky se vypracovalo k naprosté dokonalosti a její export je na první pozici před vývozem kakaa a rýže. Zajímavostí je, že k Ekvádoru náleží i ostrov Galapágy, kde se nachází menší kávovníkové plantáže. Tento ostrov byl však vyhlášen národním parkem a plantáže se nesmí nadále rozšiřovat.
Chuť ekvádorské kávy
Silná charakteristická vůně. Opojné aroma hořké čokolády se mísí s tóny karamelu a lehkým náznakem kaštanových tónů. Čistá, bohatá a výrazná chuť. Přináší pocit síly a energie. Díky jemné kyselosti je velmi oblíbena. Hodí se na přípravu chutného espressa, filtrované kávy a vyloženě vynikne ve french pressu.
Jedná se o kávu nízké kyselosti
JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?
Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
JAK KÁVU SKLADOVAT ?
O tomto tématu si přečtěte > Zde
Pěstování místní arabiky se vypracovalo k naprosté dokonalosti a její export je na první pozici před vývozem kakaa a rýže. Zajímavostí je, že k Ekvádoru náleží i ostrov Galapágy, kde se nachází menší kávovníkové plantáže. Tento ostrov byl však vyhlášen národním parkem a plantáže se nesmí nadále rozšiřovat.
Chuť ekvádorské kávy
Silná charakteristická vůně. Opojné aroma hořké čokolády se mísí s tóny karamelu a lehkým náznakem kaštanových tónů. Čistá, bohatá a výrazná chuť. Přináší pocit síly a energie. Díky jemné kyselosti je velmi oblíbena. Hodí se na přípravu chutného espressa, filtrované kávy a vyloženě vynikne ve french pressu.
Jedná se o kávu nízké kyselosti
JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?
Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
JAK KÁVU SKLADOVAT ?
O tomto tématu si přečtěte > Zde
Parametry
Výrobce | Vital Country |
Hmotnost | 250 g |
Složení kávy | arabika |
Země původu | Ekvádor |
Stupeň pražení | střední |
Kyselost | Káva s nízkou kyselostí |