Jonjoli – tradiční gruzínský předkrm Jonjoli (nebo džondžoli) je jedinečná gruzínská specialita, která zaujme svou neobvyklou chutí i původem. Tato delikatesa se připravuje z nakládaných květenství vzácného keře klokoče, endemického druhu Kavkazu, který je chráněný a zapsaný v Červené knize. Sběr květních pupenů probíhá ručně na jaře, a následné nakládání podle tradičních receptur zajišťuje jejich nezaměnitelnou chuť. Jonjoli má jasnou, výrazně nakyslou chuť, připomínající kapary, a je oblíbeným... Celý popis
Koupit za 199 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Jonjoli – tradiční gruzínský předkrm
Jonjoli (nebo džondžoli) je jedinečná gruzínská specialita, která zaujme svou neobvyklou chutí i původem. Tato delikatesa se připravuje z nakládaných květenství vzácného keře klokoče, endemického druhu Kavkazu, který je chráněný a zapsaný v Červené knize. Sběr květních pupenů probíhá ručně na jaře, a následné nakládání podle tradičních receptur zajišťuje jejich nezaměnitelnou chuť.
Jonjoli má jasnou, výrazně nakyslou chuť, připomínající kapary, a je oblíbeným studeným předkrmem na gruzínských stolech. Nejčastěji se podává s cibulí nakrájenou na půlkolečka, lehce pokapanou kvalitním rostlinným olejem. Tato kombinace vytvoří osvěžující a výživnou pochoutku plnou vitamínů a minerálů.
Jonjoli je ideální jako předkrm k vínu, součást tapas, nebo jako netradiční příloha k masovým či vegetariánským pokrmům.
Složení: klokoče, sůl, voda, kyselina citronová, sorbitol draselný, benzoan sodný.
Hmotnost pevného podíluje 200 g.
Podmínky skladování: teplota od +5 do +25 °C.
Jonjoli (nebo džondžoli) je jedinečná gruzínská specialita, která zaujme svou neobvyklou chutí i původem. Tato delikatesa se připravuje z nakládaných květenství vzácného keře klokoče, endemického druhu Kavkazu, který je chráněný a zapsaný v Červené knize. Sběr květních pupenů probíhá ručně na jaře, a následné nakládání podle tradičních receptur zajišťuje jejich nezaměnitelnou chuť.
Jonjoli má jasnou, výrazně nakyslou chuť, připomínající kapary, a je oblíbeným studeným předkrmem na gruzínských stolech. Nejčastěji se podává s cibulí nakrájenou na půlkolečka, lehce pokapanou kvalitním rostlinným olejem. Tato kombinace vytvoří osvěžující a výživnou pochoutku plnou vitamínů a minerálů.
Jonjoli je ideální jako předkrm k vínu, součást tapas, nebo jako netradiční příloha k masovým či vegetariánským pokrmům.
Složení: klokoče, sůl, voda, kyselina citronová, sorbitol draselný, benzoan sodný.
Hmotnost pevného podíluje 200 g.
Podmínky skladování: teplota od +5 do +25 °C.