Kombinací těch nejkvalitnějších kávových zrn z 100% Arabiky Santos Brazílie, která je následně doplněna a tím i zjemněna středoamerickou arabikou. Díky kvalitnímu výběru má káva Tonino Lamborghini nezaměnitelnou bohatou chuť krémového Italského espressa. Odkud káva pochází Brazílie: Brazílie je tvořena z 70% kávovými farmami. Jsou zde větší i menší farmy, ty menší farmy mají jedinečné postupy při zpracování a každá farma přináší do kávových zrn jiný nádech, ale všechny splňují stejné normy, jejich... Celý popis
Koupit za 944 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Tonino Lamborghini Platinum zrnková káva 1 kg
Doprava:
149 Kč
Skladem
944 Kč
Koupit za 944 Kč
Tonino Lamborghini Red 1 kg zrno
Doprava:
79 Kč
Skladem
890 Kč
Koupit za 890 Kč
Tonino Lamborghini caffe Red zrnková káva 1 kg Tonino Lamborghini caffe Red zrnková káva 1 kg
Doprava:
71 Kč
Skladem
812 Kč
Koupit za 812 Kč
Tonino Lamborghini Lamborghini Black 1 kg zrno
Doprava:
79 Kč
785 Kč
Koupit za 785 Kč
Tonino Lamborghini caffe Red zrnková káva 1 kg
Doprava:
99 Kč
Skladem
749 Kč
Koupit za 749 Kč
Popis
Kombinací těch nejkvalitnějších kávových zrn z 100% Arabiky Santos Brazílie, která je následně doplněna a tím i zjemněna středoamerickou arabikou. Díky kvalitnímu výběru má káva Tonino Lamborghini nezaměnitelnou bohatou chuť krémového Italského espressa.
Odkud káva pochází
Brazílie: Brazílie je tvořena z 70% kávovými farmami. Jsou zde větší i menší farmy, ty menší farmy mají jedinečné postupy při zpracování a každá farma přináší do kávových zrn jiný nádech, ale všechny splňují stejné normy, jejich cílem je zajistit vysoce kvalitní výrobek. Sao Paulo patří k největším produkčním oblastem kávy v Brazílii. Káva byla do Sao Paula přinesena roku 1797 guvernérem Castro Mandonca, který semeno kávovníku zasadil v Jundiahy, káva byla původně určena jen pro domácí zpracování, poptávka po ní však vysoce stoupla a stal se z ní hit. Káva se po sklizni vyváží z přístavu Santos, který je největším a nejmodernějším přístavem světa pro vývoz kávy. Brazílie byla roku 1920 největším vývozcem kávy na světě, dodávala nejméně 80% kávy okolním státům. Od roku 1950 však její vývoz klesl, jelikož se začala objevovat konkurence.
Arabica a Robusta
Arabica je křehký keř či strom, který je citlivý na parazity. Právě z tohoto důvodu se pěstuje ve vyšších polohách, především v hornatých oblastech v nadmořské výšce až do 2000 metrů. Časté je pěstování na sopečné půdě, kde se mráz vyskytuje jen zřídka a díky nižší vlhkosti se dá zabránit širokému výskytu škůdců. Arabica je vysoké kvality, obsahuje méně kofeinu a mimo to nám nabízí širokou paletu delikátních chutí i vůní. Zrna jsou o něco větší než u robusty a během pražení jsou citlivá na teplotu.
Robusta je keř či strom, který dosahuje výšky zhruba 15 m a pěstuje se v nadmořské výšce kolem 900 metrů. Je oproti arabice odolnější vůči nemocem, avšak citlivější na chlad. Kávová zrna jsou menší a horší kvality než u arabiky a zároveň obsahují třikrát více kofeinu než Arabica a také méně kyselin, což kávě dovoluje vytvářet bohatou pěnu. Robusta je typická zemitou, drsnější chutí, nepříliš výrazným aroma a tmavší barvou. Tento druh kávy je ideální do směsí a mezi nejvýznamnější pěstitele patří mimo Indonésii také Vietnam a Brazílie.
Odkud káva pochází
Brazílie: Brazílie je tvořena z 70% kávovými farmami. Jsou zde větší i menší farmy, ty menší farmy mají jedinečné postupy při zpracování a každá farma přináší do kávových zrn jiný nádech, ale všechny splňují stejné normy, jejich cílem je zajistit vysoce kvalitní výrobek. Sao Paulo patří k největším produkčním oblastem kávy v Brazílii. Káva byla do Sao Paula přinesena roku 1797 guvernérem Castro Mandonca, který semeno kávovníku zasadil v Jundiahy, káva byla původně určena jen pro domácí zpracování, poptávka po ní však vysoce stoupla a stal se z ní hit. Káva se po sklizni vyváží z přístavu Santos, který je největším a nejmodernějším přístavem světa pro vývoz kávy. Brazílie byla roku 1920 největším vývozcem kávy na světě, dodávala nejméně 80% kávy okolním státům. Od roku 1950 však její vývoz klesl, jelikož se začala objevovat konkurence.
Arabica a Robusta
Arabica je křehký keř či strom, který je citlivý na parazity. Právě z tohoto důvodu se pěstuje ve vyšších polohách, především v hornatých oblastech v nadmořské výšce až do 2000 metrů. Časté je pěstování na sopečné půdě, kde se mráz vyskytuje jen zřídka a díky nižší vlhkosti se dá zabránit širokému výskytu škůdců. Arabica je vysoké kvality, obsahuje méně kofeinu a mimo to nám nabízí širokou paletu delikátních chutí i vůní. Zrna jsou o něco větší než u robusty a během pražení jsou citlivá na teplotu.
Robusta je keř či strom, který dosahuje výšky zhruba 15 m a pěstuje se v nadmořské výšce kolem 900 metrů. Je oproti arabice odolnější vůči nemocem, avšak citlivější na chlad. Kávová zrna jsou menší a horší kvality než u arabiky a zároveň obsahují třikrát více kofeinu než Arabica a také méně kyselin, což kávě dovoluje vytvářet bohatou pěnu. Robusta je typická zemitou, drsnější chutí, nepříliš výrazným aroma a tmavší barvou. Tento druh kávy je ideální do směsí a mezi nejvýznamnější pěstitele patří mimo Indonésii také Vietnam a Brazílie.
Parametry
Výrobce | Tonino Lamborghini |
Hmotnost | 1000 g |
Složení kávy | arabika a robusta |
Bio | ne |
Fair Trade | ne |
Země původu | Itálie |
Stupeň pražení | střední |
Kyselost | střední |
Odrůda | směs |
Sladkost | vyšší |
Způsob přípravy | do french pressu |
Aroma | Čokoláda |
Dárkové balení | ne |
Intenzita | střední |