Kombinací těch nejkvalitnějších kávových zrn z 100% Arabiky Santos Brazílie, která je následně doplněna a tím i zjemněna středoamerickou arabikou. Díky kvalitnímu výběru má káva Tonino Lamborghini nezaměnitelnou bohatou chuť krémového Italského espressa. Odkud káva pochází Brazílie: Brazílie je tvořena z 70% kávovými farmami. Jsou zde větší i menší farmy, ty menší farmy mají jedinečné postupy při zpracování a každá farma přináší do kávových zrn jiný nádech, ale všechny splňují stejné normy, jejich... Celý popis

Koupit za 944 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Kombinací těch nejkvalitnějších kávových zrn z 100% Arabiky Santos Brazílie, která je následně doplněna a tím i zjemněna středoamerickou arabikou. Díky kvalitnímu výběru má káva Tonino Lamborghini nezaměnitelnou bohatou chuť krémového Italského espressa.

Odkud káva pochází

Brazílie: Brazílie je tvořena z 70% kávovými farmami. Jsou zde větší i menší farmy, ty menší farmy mají jedinečné postupy při zpracování a každá farma přináší do kávových zrn jiný nádech, ale všechny splňují stejné normy, jejich cílem je zajistit vysoce kvalitní výrobek. Sao Paulo patří k největším produkčním oblastem kávy v Brazílii. Káva byla do Sao Paula přinesena roku 1797 guvernérem Castro Mandonca, který semeno kávovníku zasadil v Jundiahy, káva byla původně určena jen pro domácí zpracování, poptávka po ní však vysoce stoupla a stal se z ní hit. Káva se po sklizni vyváží z přístavu Santos, který je největším a nejmodernějším přístavem světa pro vývoz kávy. Brazílie byla roku 1920 největším vývozcem kávy na světě, dodávala nejméně 80% kávy okolním státům. Od roku 1950 však její vývoz klesl, jelikož se začala objevovat konkurence.

Arabica a Robusta

Arabica je křehký keř či strom, který je citlivý na parazity. Právě z tohoto důvodu se pěstuje ve vyšších polohách, především v hornatých oblastech v nadmořské výšce až do 2000 metrů. Časté je pěstování na sopečné půdě, kde se mráz vyskytuje jen zřídka a díky nižší vlhkosti se dá zabránit širokému výskytu škůdců. Arabica je vysoké kvality, obsahuje méně kofeinu a mimo to nám nabízí širokou paletu delikátních chutí i vůní. Zrna jsou o něco větší než u robusty a během pražení jsou citlivá na teplotu.

Robusta je keř či strom, který dosahuje výšky zhruba 15 m a pěstuje se v nadmořské výšce kolem 900 metrů. Je oproti arabice odolnější vůči nemocem, avšak citlivější na chlad. Kávová zrna jsou menší a horší kvality než u arabiky a zároveň obsahují třikrát více kofeinu než Arabica a také méně kyselin, což kávě dovoluje vytvářet bohatou pěnu. Robusta je typická zemitou, drsnější chutí, nepříliš výrazným aroma a tmavší barvou. Tento druh kávy je ideální do směsí a mezi nejvýznamnější pěstitele patří mimo Indonésii také Vietnam a Brazílie.

 

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Tonino Lamborghini
Hmotnost 1000 g
Složení kávy arabika a robusta
Bio ne
Fair Trade ne
Země původu Itálie
Stupeň pražení střední
Kyselost střední
Odrůda směs
Sladkost vyšší
Způsob přípravy do french pressu
Aroma Čokoláda
Dárkové balení ne
Intenzita střední
Zobrazit více parametrů