KÁVA: COLOMBIE - HUILA - ALGECIRAS - FINCA SANTA BARBARA - ANAERO OBLAST: HUILA, ALGECIRAS, COLOMBIE   Druh: arabica Odrůda: red bourbon Nadmořská výška pěstování: 2 000 m Období sklizně: Březen až červen Proces: Anaerobní fermentace Sušení: Terasy Stupeň pražení: Střední Acidita: vysoká Cupping score: 84 Chuťový profil: Káva s květinovým aroma, chutí pomeračnů, mandarinek, černého čaje     Anaerobní káva se zpracovává pomocí anaerobní (bezkyslíkaté) fermentace. Tento proces je relativně... Celý popis

Koupit za 369 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

KÁVA: COLOMBIE - HUILA - ALGECIRAS - FINCA SANTA BARBARA - ANAERO

OBLAST: HUILA, ALGECIRAS, COLOMBIE

 

Druh: arabica

Odrůda: red bourbon

Nadmořská výška pěstování: 2 000 m

Období sklizně: Březen až červen

Proces: Anaerobní fermentace

Sušení: Terasy

Stupeň pražení: Střední

Acidita: vysoká

Cupping score: 84

Chuťový profil: Káva s květinovým aroma, chutí pomeračnů, mandarinek, černého čaje

 

 

Anaerobní káva se zpracovává pomocí anaerobní (bezkyslíkaté) fermentace. Tento proces je relativně novým trendem v průmyslu s kávou a přináší zcela unikátní a rozmanité chutě.

Za normálních okolností se kávová zrna fermentují přirozeně na vzduchu, kde jsou bakterie a kvasinky, které pomáhají přeměnit cukry v ovoci na kyseliny. Tento proces pomáhá utvářet konečnou chuť a aroma kávy.

Při anaerobní fermentaci jsou však kávové třešně (včetně zrna) umístěny do nádob, které jsou poté hermeticky uzavřeny. To znamená, že jakékoli bakterie nebo kvasinky, které jsou přítomny, musí fermentovat bez přístupu kyslíku. Tento proces vede k vytvoření jiných druhů kyselin, které mohou mít vliv na konečnou chuť a aroma kávy.

Výsledkem anaerobního procesu je káva s jedinečnými chutěmi a vůněmi, které mohou zahrnovat atypické tóny jako jsou tropické ovoce, kvas, víno, jogurt nebo karamel.

 
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 250 g
Země původu Spojené státy americké
Kyselost vysoká
Výběrová ano