KÁVA: COLOMBIE - HUILA - ALGECIRAS - FINCA SANTA BARBARA - ANAERO OBLAST: HUILA, ALGECIRAS, COLOMBIE Druh: arabica Odrůda: red bourbon Nadmořská výška pěstování: 2 000 m Období sklizně: Březen až červen Proces: Anaerobní fermentace Sušení: Terasy Stupeň pražení: Střední Acidita: vysoká Cupping score: 84 Chuťový profil: Káva s květinovým aroma, chutí pomeračnů, mandarinek, černého čaje Anaerobní káva se zpracovává pomocí anaerobní (bezkyslíkaté) fermentace. Tento proces je relativně... Celý popis
Koupit za 369 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
KÁVA: COLOMBIE - HUILA - ALGECIRAS - FINCA SANTA BARBARA - ANAERO
OBLAST: HUILA, ALGECIRAS, COLOMBIE
Druh: arabica
Odrůda: red bourbon
Nadmořská výška pěstování: 2 000 m
Období sklizně: Březen až červen
Proces: Anaerobní fermentace
Sušení: Terasy
Stupeň pražení: Střední
Acidita: vysoká
Cupping score: 84
Chuťový profil: Káva s květinovým aroma, chutí pomeračnů, mandarinek, černého čaje
Anaerobní káva se zpracovává pomocí anaerobní (bezkyslíkaté) fermentace. Tento proces je relativně novým trendem v průmyslu s kávou a přináší zcela unikátní a rozmanité chutě.
Za normálních okolností se kávová zrna fermentují přirozeně na vzduchu, kde jsou bakterie a kvasinky, které pomáhají přeměnit cukry v ovoci na kyseliny. Tento proces pomáhá utvářet konečnou chuť a aroma kávy.
Při anaerobní fermentaci jsou však kávové třešně (včetně zrna) umístěny do nádob, které jsou poté hermeticky uzavřeny. To znamená, že jakékoli bakterie nebo kvasinky, které jsou přítomny, musí fermentovat bez přístupu kyslíku. Tento proces vede k vytvoření jiných druhů kyselin, které mohou mít vliv na konečnou chuť a aroma kávy.
Výsledkem anaerobního procesu je káva s jedinečnými chutěmi a vůněmi, které mohou zahrnovat atypické tóny jako jsou tropické ovoce, kvas, víno, jogurt nebo karamel.
OBLAST: HUILA, ALGECIRAS, COLOMBIE
Druh: arabica
Odrůda: red bourbon
Nadmořská výška pěstování: 2 000 m
Období sklizně: Březen až červen
Proces: Anaerobní fermentace
Sušení: Terasy
Stupeň pražení: Střední
Acidita: vysoká
Cupping score: 84
Chuťový profil: Káva s květinovým aroma, chutí pomeračnů, mandarinek, černého čaje
Anaerobní káva se zpracovává pomocí anaerobní (bezkyslíkaté) fermentace. Tento proces je relativně novým trendem v průmyslu s kávou a přináší zcela unikátní a rozmanité chutě.
Za normálních okolností se kávová zrna fermentují přirozeně na vzduchu, kde jsou bakterie a kvasinky, které pomáhají přeměnit cukry v ovoci na kyseliny. Tento proces pomáhá utvářet konečnou chuť a aroma kávy.
Při anaerobní fermentaci jsou však kávové třešně (včetně zrna) umístěny do nádob, které jsou poté hermeticky uzavřeny. To znamená, že jakékoli bakterie nebo kvasinky, které jsou přítomny, musí fermentovat bez přístupu kyslíku. Tento proces vede k vytvoření jiných druhů kyselin, které mohou mít vliv na konečnou chuť a aroma kávy.
Výsledkem anaerobního procesu je káva s jedinečnými chutěmi a vůněmi, které mohou zahrnovat atypické tóny jako jsou tropické ovoce, kvas, víno, jogurt nebo karamel.
Parametry
Hmotnost | 250 g |
Země původu | Spojené státy americké |
Kyselost | vysoká |
Výběrová | ano |